понеделник, 14 май 2018 г.

СНЦ „Бъдеще 2008“ Силистра с нови две патриотични дела в Румъния


Представители на СНЦ „Бъдеще 2008“ Силистра осъществиха поредното си посещение при българската общност в Северна Добруджа в днешна Румъния. Ето какво разказа председателят на организацията Ивайло Ангелов: „Първо посетихме българското дружество в град Констанца, където се срещнахме с част от ръководството и подарихме нови учебници по български език и литература, българска история, и други материали, с цел да са в помощ на неделното българско училище, което функционира от скоро в града.

Обсъдихме наболелите проблеми пред българската общност в града. След това се отправихме към област Тулча, където посетихме малката българска общност в село Вишина, където наскоро е формиран състав от две групи - едната само от възрастни хора, а другата от деца, за български песни и танци, ръководен от г-жа Бианка Флореску. 

Останахме много приятно изненадани от енергията и желанието, с които тази жена поддържа тази формация и се грижи за това да има активност, в иначе малкото и изолирано село. Учебниците, книгите и другите материали, които подарихме, зарадваха много малката местна българска общност там. Това е само първата крачка, която ние като неправителствена организация правим, за да вдъхнем увереност на тези наши сънародници и да им покажем, че не всички в България са ги забравили.“

Няма коментари:

Публикуване на коментар