сряда, 9 май 2018 г.

Всяко трето училище в област Силистра чака нов директор

Търсят се директори на 14 учебни заведения в Силистренска област (от общо около 50 учебни звена), съобщиха от радио Шумен. Обявените конкурси ще се проведат до есента, съобщават от Регионалното управление на образованието.
Повод за новия избор са навършените години за пенсиониране на сегашните директори или нови конкурси там, където досега длъжностите са били заемани временно. Най-много училища - 6, които ще сменят директорите си, са в Дуловско.
В община Силистра нови ръководители трябва да има в Основното училище в село Брадвари, в Земеделската гимназия „Добруджа“ и в спортното училище. Общинското училище „Христо Ботев“ в Алфатар също ще смени директора си, 
Три професионални гимназии в силистренско ще посрещат нови ръководства през учебната 2018 – 2019 година. Това са „Атанас Буров“, „Владимир Комаров“ и „Евлогий Георгиев“. Нов директор ще има и Народната астрономическа обсерватория „Галилео Галилей“ в Силистра. Документите на кандидатите се приемат до 21 май, през август са събеседванията и изпитите. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар