![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0M747bEPAjG1JHCNidV9QQrlZL0Sd9h-qG9U1xxBjtO7ypDpRb2_ABXk9LhsHWMnTSRI18GKh5Q-gtKbTigNqtmmwVjl8NDe8_GRfmWiSP4Zwgh4TgEwFPjwSFrFJGWKohoMl98tT0qw/s320/20180415_111541.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-32tuLiUOxPylPVNsf61Jrso_Krtjzxz4XLGRkSc4mnZMjfmkN8c-dDZ3oUIlaBelw-UDvGlUxfE7aB5qfQxojedWOQDYb_DUfMbXWx5mURuKOk0-51uVkMUecBtuetSI-Rh7C2bUg_g/s320/20180414_094951.jpg)
В представените съчинения, по които авторите им, техните преподаватели и проф. Радев са работили месеци наред, за да придобият окончателен вид се оглежда светата българска света троица „хляб, сол и вино” като символи, практика в бита и философия.
Благодарение на разработките, тийнейджърите научиха много неща, някои от които са полезни и днес в съвремието ни, защото са наследство от миналото, есенцията на които е заключението: „Не е важно какво има на масата, а какво има в душата”. С продължението: „Трябва да изразяваме радост в отношението си към трапезата, за която за съжаление нямаме думи, а сме наследили от дедите си непреходни словесни формули - добре е да си ги спомним и да ги използваме, за да ги пренесем във времето”.
Така с настроение и поуки завърши една „вкусна” литературна конференция на младите добруджанци, нахъсали се във Велико Търново с пролетната омая на „Света гора”, „Царевец”” и „Трапезица”. „Завърши едно приключение и предизвикателство с представяне на текстове по най-добрия начин”, заяви за финал Ваня Игнатова от РУО на МОН.
Няма коментари:
Публикуване на коментар