четвъртък, 19 април 2018 г.

Силистренските филателисти посветиха изложба на 140-ата година от Освобождението през 1878 г.
Филателно дружество „Димитър Дончев“ Силистра, което миналата година чества своята 70-а годишнина, организира двадесет и  петата си Филателна изложба „Силистра 2018“ в Общински съвет Силистра с любезното съдействие на неговия председател д-р Мария Димитрова, съобщи секретарят на дружеството Христо Христов. Тя е в периода 17-24.IV.2018 г. и бе открита от Цветана Игнатова - директор на дирекция в Общинска администрация Силистра, в първия ден на изложбата.

Посветена е на 140-а годишнина от Освобождението на България от турско робство(1878-1878) и на възстановяването на българската държавност, което я прави шестата по рода си от 1978 г. насам. Изложбата се провежда под почетния патронаж на г-н Ивелин Статев – областен управител на област Силистра.

Пощенски марки и картички от 20 колекции разказват за героичната история на българския народ. Със съдействието на Община Силистра са издадени каталог и пощенски плик, посветени на историческото събитие.

Както е известно, на 12 април 1877 г. руският император Александър II обявява война на Турция с подписването на манифест в Кишинев. С това бе положено началото на Освобождението на България от почти петвековното иго. А на 19 февруари (3 март) 1878 г., след като турската армия търпи поражение и турското правителство иска мир, е подписан Сан-Стефанският мирен договор, чрез който се признава освобождението на всички български земи. 

В проявата участват Любомир Игнатов от с. Хайредин („140 години от Освобождението на България“), Румен Петров от с. Златия („Борбата“),  Десислав Михайлов от град Плевен („Плевенска епопея“), Виктория Георгиева от град Бургас („Освобождението на България“).

От Добрич са Радослав Михайлов („Добруджа древна и млада“), Явор Стоянов („Изкуството по българските земи“и Стоян Радославов („Възрожденска и нова България“), а от град Велико Търново е Иван Панайотов („Микеланджело“).

Участници от Силистра: Красимир Тодоров („Самарското знаме“), Славка Василева („Освободителната в творчеството на художниците“)Добри Томов („Освобождението на България“), Добромир Христов („Васил Левски“ и „Христо Ботев“), Румяна Петрова „Националните ценности на България“, Милка Мезева („Из музеите в Румъния“), Христо Христов“ Освобождението“ и „1 300 години България“ Божидар Мезев („Българска живопис“), Тодорка Василева  („Признателността“), Светослав Мезев („Български църкви и манастири“).

1 коментар:

  1. Добър ден, аз съм Йозеф Люис, заемодател на частни заеми, който дава заем на физически лица, компании и държавни институции при нисък лихвен процент от 2%. Знаем, че има много семейства, които живеят на заплата, за да платят чекове, и други, които не могат да се погрижат за финансовите си задължения и затова сме тук за финансово възстановяване.

    Ние предлагаме широк спектър от финансови услуги, които включват: Бизнес планиране, Финанси за развитие и развитие, Имоти и ипотеки, Кредити за консолидиране на дълга, Бизнес кредити, Лични заеми, Рефинансиране на къщи, Хотелски кредити, студентски заеми и др. ако се интересувате от заем и нямате измами ..

    Имейл: progresiveloan@yahoo.com
    Текст / повикване: +1 (603) 786-7565 благодаря
    ОтговорИзтриване