сряда, 4 април 2018 г.

Дуловци на финал на състезанието "Млад фермер" по

ПГООТ град Дулово се класира за участие във финалния кръг на националното състезание "Млад фермер" в направление "Механизация на селското стопанство" (МХС). Поздравления за дванадесетокласника Мюмюн Гюрсел и неговите ръководители инж. Б. Тодоров и Д. Драгнев.

За шести пореден път МОН и Аграрен университет Пловдив организират Национално състезание „Млад фермер” с домакинството на Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ - гр. Попово. В училището пристигнаха отбори от девет професионални гимназии, които заедно с отбора домакин са най-добрите сред земеделските училища в страната. 

На 28 април обучаващите се по професионално направление „Растениевъдство” разпознаваха семена и извършваха присаждане на лози. В модул "Животновъдство" участниците се състезаваха в дисциплините „Хигиена на млекодобива” в кравефермата на ЕЗОКС ЕООД и „Разпознаване на фуражи”. Учениците от модул "Механизация на селското стопанство" се надпреварваха по майсторско управление на трактор на учебния полигон в ПГСС „Н. Пушкаров“, както и по агрегатиране и подготовка на навесен плуг ПН 3х35 и Оран.

По ФсБ и www.sbubg.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар