понеделник, 30 април 2018 г.

Пролет е - време за добри дела


С настъпването на пролетта и възраждането в природата избуя и благотворителното начало в Силистра: Ученическият парламент проведен своята поредна инициатива, а неформална група около световния шампион по канадска борба Християн Маринов на няколко пъти убеди съмишленици да помогнат на хора в нужда. Ново е и съдружието им с НФ "Майките на Силистра".

Ротари клуб Силистра с президент Павлин Иванов организира Пролетен бал за събиране на средства за закупуване и монтиране на системи за пречистване на вода в 3 училища. Към идеята бяха съпричастни гости от Русе, Варна, Добрич, Балчик и Тутракан.

Ротарианците продължиха и обогатяването с нови моменти на паркчето от проекта им в района на ЖК „Сан Стефано“/„Ген. Колев“. Преди откриването му предстои обявяване на конкурс за идея  за име, което да бъде предложено за утвърждаване от Общински съвет Силистра.

Факт е  и шестият благотворителен коктейл на Женската организация на ПП ГЕРБ Силистра – новата кауза е обновяване на детски площадки, уважена с присъствие и лепта от представители на различни институции, на бизнеса и на членове на партията (събрани са 10 305 лв). Част от тях са резултат от кулинарна изложба, приготвена от дарители, спонсори, дамите и младежите на ГЕРБ.

Председателят на областната структура Денка Михайлова изказа благодарност към всички присъстващи и спонсори на коктейла. „От името на общинската организация награждаваме цялата организация на Жени ГЕРБ с грамота за хора с големи сърца”, обяви д-р Мария Димитрова, общински ръководител на общинската организация на ГЕРБ в Силистра и председател на ОбС Силистра. 

Участниците бяха поздравени също от народния представител от 20-и МИР Силистра Алтимир Адамов и от областния координатор на партията Тодор Тодоров. За доброто настроение на присъстващите се погрижи АНПТ „Тракия” Пловдив.
Още е едно добро дело бе извършено тези дни отново по инициатива на ПП ГЕРБ, благодарение на което за пръв път от много години насам светнаха 80 лампи в парк двора на МБАЛ Силистра. В ход е поставянето на 75 пейки и 70 кошчета за смет.

Дарението е направено от Тодор Стаматов Тодоров и негови приятели, група местни бизнесмени. Бизнесмените, включили се в благородната инициатива, са Ивайло Йорданов, Георги Драганов, Ивайло Иванов и Денислав Димитров.

На 27 ноември м.г. под мотото „С грижа – бъди здрав“ над 60 членове и симпатизанти на управляващата партия се включиха в почистването и обновяването на парка на Болницата.  Бяха окастрени дърветата в двора на болницата, а опасните такива бяха премахнати. Сухите и окастрените клони бяха събрани и изнесени от градината.



Няма коментари:

Публикуване на коментар