сряда, 7 май 2014 г.

ДПС- Силистра отпразнува Хъдърлез с богата културна програма в областта

     
     http://dps.bg/
     Във връзка с честването на празника Хъдърлез областното ръководство на ДПС - Силистра беше организирало наситена с множество интересни и разнородни събития програма на 06.05.2014 г. Първото от множеството събития в свещения и честван от християни и мюсюлмани празник беше в гр. Тутракан, където на организирания събор присъстваха много хора от региона. Имаше богата културна програма с участието на самодейни състави по фолклор, модерни танци и театрални школи. Следващото събитие беше от спортен характер- международна среща между футболните отбори на с. Черник, общ. Дулово и футболен от бор от гр. Тража Вода - Румъния.  
     Следваха официални чествания на празника Хъдърлез на площада  в с. Черник, общ Дулово - едно от най-големите села в общината. Беше изнесена богата културна програма. Досегашният член на Европейския парламент и водач на листата на ДПС за Евроизборите г-жа Филиз Хюсменова представи идеите на ДПС за бъдещето на България в ЕС и ролята на хората от региона в този интеграционен процес. Хюсменова благодари на хората за всеотдайната подкрепа и им честити празника. Осъзнавайки много добре нуждите на региона, водачът на листата на ДПС изказа възможностите и перспективите, като акцентира върху факта, че ДПС винаги е откликвала на хората и че ДПС  винаги е била, е и ще бъде близо до сърцата им.
      На събитията взеха думата по темата ДПС в Евроизбори -2014 г. честитейки празника още и г-н Рамадан Аталай и г-жа Невин Хасан – депутати в 42-то НС на Р. България, г-н Насуф Насуф - областен председател на ДПС-Силистра и областен управител на Област Силистра, д-р Айсун Авджиев - кандидат от листата на ДПС за членове на ЕП 2014 и г-н Левент Мемиш - областен  председател на  Младежко ДПС в Силистра.   

Няма коментари:

Публикуване на коментар