сряда, 14 май 2014 г.

20 години ГСГП "Златна есен" - Силистра: 15 май/18 часа в салона на обшината

           Групата за стари градски песни „Златна есен ” е основана през 1994 г. от група интелектуалци, предимно от учители. Тогавашният състав е основан от девет певци. Диригент е бил учителят по пеене Петър Йовов.  През 1999 г. групата вече е в състав от 34 човека, като се включва в различни творчески изяви в града ни. На своя 10 годишен юбилей „Златна есен” се оформя от 18 певци, подбрани с много добри гласове и техният ръководител е Йорданка Димова.
       До ден днешен г-жа Димова успешно ръководи колектива, който се очертава като водещ В НЧ "Доростол 1870" и в града ни, с изключително добре подбран репертоар. Сплотеността на състава води до много участия във фестивали и конкурси от където имат много награди. През 2009 г. по покана на отдел „Култура” на Община Стара Загора в организирания за първи път фестивал на шлагерната песен „Под липите златен прах се рони" групата е силно аплодирана, а дуетът Илия Марков и Ценка Върбанова са удостоени с лауреати и парични награди. Формацията има много участия в Международен конкурс „Море и спомени”, „Подари ми море”, Фестивал  на руската песен. През 2012 г. в гр. Варна на фестивала „Листопад на спомените” групата получава най-високото отличие за своето блестящо изпълнение, а именно приза „Сребърен лист ”.
       За настоящият празник  - 20 години - юбилей на ГСГП „Златна есен” се състои от 18 човека /16 жени и 2 мъже /. Гости на концерта ще бъдат ВИС „Морски вълни ” и Трио „Прибой” от гр. Варна при НЧ „В. Левски” и ДВГ "ДО-РЕ-МИ” с ръководител Бонка Скорчелиева от гр. Силистра. Концертът ще се състои на 15 май от 18.00 часа в гр. Силистра в салона на Община Силистра до Дунавския парк.

Няма коментари:

Публикуване на коментар