понеделник, 19 май 2014 г.

Илия и Адриана с достатъчен актив за клас "А"

       С нови категорични успехи се увенчаха участията на елитната двойка по спортни танци Илия Добрев и Адриана Ангелова в турнирите от веригата „Купа България“, проведени в края на месец април и през първата половина на месец май в градовете Пазарджик, Поморие и Казанлък. Двойката отново демонстрира по убедителен начин класата си както в латиноамериканските, така и в стандартните танци, и зае първите места в своята възрастова група – юноши старша възраст: общо 6 златни медала от трите състезания. Със своята визия, настроение и самочувствие те доказаха отново не само своя талант, но и факта, че са двойка, която все повече израства в развитието си. 
        И в трите състезания Илия и Адриана бяха категорично оценени от всички съдии като най-добрата двойка в групата си, като двойката категорично завоюва всички първи места не само в съответната категория, но и категорично завоюва първите места на всеки един отделен танц - нещо, което никоя друга двойка от другите възрастови групи не е постигала.  Двойката не се състезава в откритите национални турнири, които се проведоха успоредно с кръговете турнири за „Купа България” в същите градове. В откритите турнири надпреварата е по състезателни класове. Илия и Адриана вече имат в актива си необходимите точки за преминаване в по-горния майсторски клас „А”, който според правилника на Българската федерация по спортни танци не могат да придобият, докато не преминат в по-горната възрастова група – младежи, което ще стане през другата календарна година. 
      Ето защо двойката реши през тази година да не се състезава на открити турнири, ако не е необходимо, за да даде възможност и на други двойки да спечелят повече точки за влизане в по-горния клас. Тренировките на двойката продължават, тъй като в края на месеца предстои международен турнир в гр. София, а през първата седмица на месец юли в к.к. „Албена“ ще се проведе държавният шампионат, където състезателите ще се борят отново за шампионските титли, които биха им осигурили участие на предстоящите през месец декември световни първенства по стандартни танци и многобой.    

Няма коментари:

Публикуване на коментар