четвъртък, 22 май 2014 г.

Силистра изпрати със „Сребърна значка“ отличниците от „Випуск 2014“


22/5/2014

         В Силистра се проведе ритуалът по изпращането на отличниците от „Випуск 2014“, организиран по традиция от екипа на кмета на общината, заедно с РИО на МОН, общински отдел „Образование и младежки дейности“ и с участието на ОА-Силистра. Заместник областният управител Вяра Емилова връчи наградите на отличниците от ПГСУАУ „Атанас Буров“, зам. кметът Денка Михайлова - на ПМГ „Св. Климент Охридски“, началникът на РИО на МОН д-р Габриела Миткова – на ЕГ „П. Яворов“. Награди раздадоха още  доц. д-р Диана Железова от Филиал Силистра на РУ „А. Кънчев“ и Нели Иванова – началник на просветния отдел на общината – на останалите общообразователни и професионални гимназии. Общо 479 са завършващите тази година средните училища в град Силистра. От тях 52-ма са отличници, заслужили специална грамота и „Сребърна значка“ на община Силистра. До абитуриентите бе изпратен поздравителен адрес от страна на областния управител Насуф Насуф. 
         В отделен ритуал своето уважение от страна на властовите институции получават 68 учители, сред които и трима носители на специалната грамота „Н. Рилски“, давана от МОН на базата на номинации от РИО на МОН и двата учителски синдиката – СБУ  и „Подкрепа“. Тази година това са Маргарита Александрова – историк от ПМГ „Св. Климент Охридски“, Иван Занов – историк от Общинско спортно училище „Дръстър“ и Петранка Георгиева – директор на ПГ по механотехника „Владимир Комаров“. 
       Четвъртата специална грамота за добруджанец от област Силистра е за историчката Маргарита Димитрова от СОУ „Христо Ботев“ – град Тутракан. Навръх 24 май е тържеството за края на учебната година на ПМГ „Св. Климент Охридски“ – от 9 часа в училището. От 11 часа в салона на ДКТ е тържеството на Езиковата гимназия. По традиция общоградското тържество е в центъра на Силистра на пл. „Свобода“, като шествието на участниците започва пред сградата на Областна администрация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар