понеделник, 12 май 2014 г.

Книга за мъката и любовта издаде бъдещ учител, настоящ абитуриент в Окорш

         Световната мрежа Фейсбук сближава хората и ги информира за нечие намерение, волеизявление или творение. За да научат повече хора за тях и евентуално да се присъединят към кауза или добро дело. За едно от тях - за книгата "За мъката и любовта в живота,", става дума в следните редове: "Казвам се Гюрсел Бейхан Мухарем. Роден съм на 30.01.1995 г. в гр. Дулово. Ученик съм от 12-и клас в СОУ „Йордан Йовков” в с. Окорш. В свободното си време обичам да пиша. В прочетените стихотворения откривам истината за живота и си вземам поука. Радостта и мъката – те съществуват, и следват всеки човек, но никой не знае какво ще му поднесе Животът. Докато се сбъдне моята мечта (б.а.-младият мъж иска да следва в специалност за начален учител) ще се боря с трудностите и изпитанията в живота. За мен е важно трудът да се цени, макар за някои да се окаже несполучлив. За мен е важна амбицията, всеки опит е един плюс. Нека посеем в света любов и добрина! Вярвайте в доброто, скъпи читатели, правете добро, защото винаги добрите оцеляват. Бъдете силни, не преставайте да се борите! 
На всички пожелавам много здраве, щастие и успехи в живота. Моята воля е да ви направя щастливи!" (из предговора към книгата на абтируриента от село Овен).
              За своя ученик директорката на училището Веселка Василева казва: "Гюррсел живее без родителите си и за него се грижи единствено баба му". Оказва се, че двамата живеят с минималната ѝ пенсия. Нека всички заедно помогнем на едно талантливо момче да сбъдне мечтите си, като закупим неговата книга чрез поръчка тук на съобщения в страницата. Книгата „За мъката и любовта в живота” на Гюрсел е на цена 5 лв. и ще бъде изпратена по куриер или по БГ пощи с наложен платеж при посочен адрес за доставка. 
             Можете да подкрепите Гюрсел според възможностите си и с превод по неговата сметка: Банка ДСК, IBAN: BG28STSA93000021552889, BIC STSABGSF, Гюрсел Бейхан Мухарем. Благодарим Ви, че ще дадете възможност на едно младо и талантливо момче да сбъдне мечтите си! Благодарим Ви за добротата, добри хора! :)
                  Ето и стихотворението "Бял гълъб" от Гюрсел Мухарем: "Бял гълъб лекокрил лети в небесата,/ бял, чист и свеж, скрива се в гнездото./Иска всички да дари/ със своите благословени искри./Новината разнася,/разнася на всички радост./Бял гълъб с добри очи, с добро сърце/и с чиста душа свежа./Лети, моля те, лети, както на мен,/така на всички не само радост – Любов занеси./
         "За мъката и любовта в живота" от 18-годишният Гюрсел Бейхан бе представена на щанда на Панаира на книгата в град Перник на Международна асоциация за българско изкуство по света. Близо 1 000 харесвания има вече профилът на Гюрсел във Фейсбук:  https://www.facebook.com/pages/За-мъката-и-любовта-в-живота/.

1 коментар:

  1. Стихотворението "Бял гълъб" е една малка изповед, една голяма Молба към всички хора. Младият и талантлив поет Гюрсел Бейхан Мухарем живее с мечта да стане добър и честен човек в живота...Мечта да стане начален учител и да дарява радост и любов на много хора. Успех, млади приятелю! Ти ще успееш!

    ОтговорИзтриване