петък, 23 май 2014 г.

Областна администрация с поздравления за наградените в Силистра учители, за 120-ата година на НЧ "Й. Йовков" - Алфатар и за 24 май


23/5/2014
         От името на Областния управител на Силистра и на Областна администрация бяха поздравени участниците в 14-ата церемония по награждаване на най-добрите учители във всички степени на образованието. По традиция тържеството е в дните преди 24 май - Ден на славянската писменост и на българската култура. Церемонията премина с участието на д-р Габриела Миткова, началник  на РИО на МОН. Близо 100 учители и директори на учебни заведения участваха в тържеството като номинанти в различните категории, обсъдени от комисия с председател Денка Михайлова, зам. кмет на община Силистра, която връчи наградите заедно с колегата си Емил Гойчев. В община Силистра има 18 общински и държавни училища с близо 5 000 ученици, с които работят и 4 обслужващи звена - Общежитие "Младост", Ресурсен център, ОДК и Народна обсерватория. ЦДГ-ата са 9, обучаващи 1 450 деца в 16 сгради.
        Мотивационните предложения са в 9 културно-образователни области. В началния етап наградата е за Елиянка Керанова; при българистите - Татяна Христова; при преподавателите по чужди езици - Милена Цанева, Атанас Костов - "математика, информатика, информационни технологии"; Грета Михайлова - обществени науки и гражданско образование; Йорданка Илиева - природни науки и екология; изкуства и физическа култура - Илия Недков; професионално образование - Наталия Георгиева; ЦДГ - Милена Кожухарова; училищен мениджмънт - Петър Цветков - директор на Общинско спортно училище "Дръстър".
        В поздрава на г-н Насуф Насуф се казва: "Уважаеми госпожи и господа учители, представители на различни учебни дисциплини и на училища с разнообразен профил, в навечерието на 24 май – празника на славянската писменост и на българската култура, Вие за пореден път заслужавате добра дума и благодарност за всеотдайната си работа. Всекидневното Ви внимание върху учебния материал, предвиден да стигне по най-добрия начин до Вашите възпитаници, респектира както учениците и родителите, така и управленските нива. Българският учител безспорно заслужава повече както по отношение на условията за труд, така достойно възнаграждение и заредена с положително съдържание обратна връзка с обществото. Честит празник!" Главният секретар на ОА-Силистра Светлана Великова участва в тържеството "120 години на Народно читалище "Йордан Йовков" в град Алфатар, където тя поднесе поздравленията от името на институцията "Областен управител на област Силистра". В тях се заявява: "Известно е, че алфатарци са изкусни танцьори, чудесни театрали и великолепни певци. Алфатарската престилка е незаменимо украшение във всяка фолклорна програма. Приемете нашите поздравления за празника, вдъхващ увереност, че и съвременните поколения трябва да дадат от себе си достатъчно, за да продължат започнатото от предците си".
         Областна администрация - Силистра, начело с областния управител Насуф Насуф ще участва в тържествата за празника във връзка с 24 май, организирани в областния център. В разпространено поздравление се казва: "Денят на славянската писменост и на българската култура се вписва по уникален начин в живота на нашата страна. Нека бъдем заедно в приповдигнатото настроение, породено от отношението ни към просветата и към културата, основата на които е положена преди векове". Специални поздравления има за учениците и учителите от две от елитните гимназии - ПМГ и ЕГ, чиито тържества се провеждат по традиция навръх празника. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар