вторник, 27 декември 2016 г.

В Силистра - детска благотворителност в действие

200 лева събраха в благотворителен коледен базар възпитаниците на Общинското спортно училище «Дръстър» за пострадалите в Хитрино, разбираме от Паралел44 Силистра. Сумата вече била преведена на сметката за дарения на шуменската община, като било посочено, че парите са за децата на селото.

По подобен начин процедираха и в силистренското село Добротица, където бе проведена проява по проект "Твоят час" - театрализирана демонстрация на наученото в часовете чрез откъси от приказки и литературни произведения с участието на ученици от училището - домакин.

Родителите на децата от Добротица, Любен, Босна и Златоклас участваха с подготвен базар от сладкарски изделия, а учениците бяха приготвили картички и други сувенири, изкупени от присъстващите, за да бъдат събрани общо 370 лева. "Те са предназначени за училището в Хитрино", съобщи директорът Златан Вълчев. Г-жа Гинка Опрева, заедно с кмета Алиибрям бе сред участниците в търговете за събиране на средства за Хитрино - един от важните моменти в празника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар