петък, 30 декември 2016 г.

В Силистра БСП пое курс към избори

На 28.12.2016 г. бе проведено последното за тази година разширено заседание на ОбС на БСП – Силистра, съобщиха в прес
Георги Кирилов - общински и регионален
председател на БСП,
общински съветник
съобщение от общинската централа на соцпартията. С решенията от това заседание фактически БСП стартира подготовката си за участие в извънредните парламентарни избори за 44-то Народно събрание.

Вяра Емилова – член на ИБ на НС на БСП, запозна партийния актив с критериите и процедурите за издигане на кандидати за народни представители. Разгледан беше и моделът на парламентарната група, определен с решение на НС на БСП. Според този модел в бъдещата парламентарна група трябва да има политици и специалисти с опит в социалната политика, науката, образованието, културата, здравеопазването, спорта и младежките дейности. По 15% са определени за политици и експерти в областта на макроикономиката и финансите, както и в управлението на секторни политики и в областта на евроинтеграцията и външната политика. 40% от бъдещите депутати трябва да са жени, а 20% – на възраст до 40 години.

От 3 до 19.01.2017 г. в основните партийни организации трябва да се проведат организационни събрания, на които социалистите ще разгледат проекта за предизборна платформа и предложенията за промени в устава на БСП. На тези събрания ще се издигнат и кандидати за народни представители. За 20 януари е  насрочена общинска конференция на партията, която ще номинира кандидатите от Община Силистра. Същият организационен механизъм ще бъде спазен и от останалите 6 общински организации от област Силистра.

На 4 и 5 февруари е насрочено заседанието на 49-ия конгрес на БСП. До 11 с.м. Областният съвет на БСП трябва да е подредил кандидатската листа за 20-и МИР Силистра и тя да бъде утвърдена от НС на БСП. БСП – Силистра завършва годината и с две благотворителни инициативи: народният представител Стоян Мирчев, общинският съветник Георги Кирилов – председател на ОбС и на ОблС на БСП, и Станислав Стойков, който м.г. бе кандидат на БСП за кмет на община Силистра направиха лично дарение от 750 лв. на Рок клуб „Силистар“, в който се занимават седем рок групи, за да закупят две китари за нуждите на клуба. На коледното парти на партията от благотворителен търг са събрани средства, които ще бъдат дарени на талантливи деца от Силистра.







Няма коментари:

Публикуване на коментар