понеделник, 19 декември 2016 г.

Земеделска кооперация „16 декември“ Гарван с новогодишно тържество в обновен ресторант




Земеделска кооперация „16 декември“ Гарван отпразнува годишното си тържество на управата и на работещите в нея, организирано в обновения ресторант, собственост на кооперацията, придобил съвременен вид, отговарящ на възможностите и нуждите на една от най-добрите селскостопански структури в област Силистра.

Председателят на кооперацията Иван Добрев направи кратък преглед на постигнатото през 2016 г. През последните години са инвестирани 11 млн. лева в инфраструктура, техника и инвентар, от които повече от три четвърти са собствени средства, а останалите са европейски субсидии по проекти.

През годините кооперацията, която е създадена преди 24 години, има и своите звездни мигове: през 2012 г. е на второ място в страната и е сред стоте фирми у нас с най-добра производителност на труда. 

Това е венец на усилията на ръководството – управителен и контролни съвети, в периода 2009-2012 г. – едни от най-плодотворните в почти четвъртвековната история на кооперацията. 

Но е и продължение на успехите от 2004 г., когато ЗК Гарван е на трето място в България по финансови резултати. Тази година е спасителна за кооперацията след зверската суша през 2003 г., поради което се превръща в трамплин за последващо развитие.

Оркестър с р-л Тихомир Лефтеров и поп певецът Йордан Марков, с родова жилка от Гарван, работиха за доброто настроение на кооператорите край бумтящата нова камина в ресторанта - гордост за гарванци и за техните гости.



Няма коментари:

Публикуване на коментар