четвъртък, 1 декември 2016 г.

Силистренка родом е сред новите лица в ръководството на БСП


Назаем от Вестник СИЛИСТРЕНСКА ТРИБУНА

На последното проведено заседание на Националния съвет на БСП са приети оставките на Костадин Паскалев и Юрий Асланов като досегашни членове на Изпълнителното бюро, а Илияна Йотова, вече избрана за вицепрезидент на Република България, бе освободена от тази длъжност.

На техните места са гласувани Вяра Емилова (в близкото минало областен и общински председател на БСП в Силистра и зам. областен управител  в правителството на Пламен Орешарски), Иван Ченчев (според Уикипедия „български треньор, журналист и политик – ексдепутат“, бивш директор на пресслужбата на ПФК ЦСКАи Стоян Мирчев (настоящ народен представител, внук на Стоян Михайлов – член на ЦК на БКП и син на социолога проф. Михаил Мирчев – кандидат за кмет на Столична община на последните местни избори).  През последните месеци Емилова работи в НС на БСП, отговаряйки като организатор за области в Добруджа и Лудогорието, вкл. Силистра и Добрич.
Кои други известни силистренски политици са в момента фактори на национално ниво: евродепутатът Филиз Хюсменова е зам. председател на ДПС, но заема постове в ЕП и в АЛДЕ; Иван Иванов – лидер на областната структура на ГЕРБ Старейшини, е председател на Националния координационен съвет на същата организация. Младият добруджански политик Левент Мемиш е заместник председател на МДПС.

В по-далечното и в по-близкото минало други силистренци също са били в челото на партийната и държавната йерархии: Васил Калинов (пръв председател на Общински съвет Силистра в периода 1991-1995 г.– тогава също от БСП, в няколко мандата бе член на висшето ръководство на „Позитано“ 20, вкл. в ролята на „ковчежник“; Филиз Хюсменова (ДПС), Десислава Атанасова и Нона Караджова (и двете от ГЕРБбяха министри, а зам. министри: Хасан Хасан и Гюнер Рамис (ДПС), Силвия Нейчева (НДСВ), Милена Дамянова (ГЕРБ, в момента председател на парламентарна комисия) и др. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар