четвъртък, 1 декември 2016 г.

В Силистра БСП отчете изборите на президент

На 29.11.2016г. Общинският съвет на БСП  в Силистра проведе свое разширено заседание – освен членовете на Общинския съвет участие в него взеха и ръководствата на основните партийни организации, съобщиха от пресцентъра на организацията в съобщение до медиите. Председателят на Общинския съвет – Георги Кирилов, направи оценка и анализ на резултатите от проведените президентски избори и конкретно на участието на общинската организация в Силистра.

Констатирано бе, че след изключително успешно проведена кампания изборът на Румен Радев за необременен политически и несвързан със статуквото президент бе осъществен без съмнения за задкулисие и с ясната предварителна представа, че се работи за достоен държавен глава на Република България.

Инициативният комитет, издигнал новия президент, проведе  модерна, открита и позитивна кампания, насочена към хората. Отчитаме много добра мобилизация на структурите на БСП, вкл. и в община Силистра. В състава на местния инициативен комитет, оглавяван от проф. д.и.н. Георги Атанасов, се включиха много авторитетни наши съграждани – представители на различни професии, съсловия, възрасти и религиозни общности.

В кампанията, в съставите на СИК, като партийни наблюдатели и застъпници се ангажираха много „нови“ хора. Изключително добра бе организацията в изборния ден и за получаване на преписите на протоколите. За първи път от 7-8 години насам бе преодолян страхът и апатията у хората.

Двойката Радев – Йотова спечели убедително в почти всички СИК в община Силистра, като в някои секции разликата с основния опонент – представителите на ГЕРБ, беше 4:1 или 3:1 в полза на победителите. С минимална разлика от по няколко гласа загубихме в селата Богорово, Майор Ценович, Срацимир, Ламбриново и Сърпово.
  
Заседанието на Общинския съвет на БСП набеляза и няколко предстоящи задачи пред общинската организация: да се съхрани, поддържа и умножи натрупаната енергия и положителна нагласа у членовете и симпатизантите на БСП; да продължи приемът на нови членове (в последните две седмици след изборите  в БСП – Силистра бяха приети 15 души); да бъдем в организационна и политическа готовност за участие в предсрочните парламентарни избори.

На последното проведено заседание на Националния съвет на БСП са приети оставките на Костадин Паскалев и Юрий Асланов като досегашни членове на Изпълнителното бюро, а Илияна Йотова, вече избрана за вицепрезидент на Република България, бе освободена от тази длъжност.

На техните места са гласувани Вяра Емилова (в близкото минало областен и общински председател на БСП в Силистра и зам. областен управител  в правителството на Пламен Орешарски), Иван Ченчев (според Уикипедия „български треньор, журналист и политик – ексдепутат“, бивш директор на пресслужбата на ПФК ЦСКАи Стоян Мирчев (настоящ народен представител, внук на Стоян Михайлов – член на ЦК на БКП и син на социолога проф. Михаил Мирчев – кандидат за кмет на Столична община на последните местни избори).  През последните месеци Емилова работи в НС на БСП, отговаряйки като организатор за области в Добруджа и Лудогорието, вкл. Силистра и Добрич.



Няма коментари:

Публикуване на коментар