вторник, 27 декември 2016 г.

Силистренка с награда за 35-ата година на НДФ 13 века България


На 7 декември първото музикално училище в България бе домакин на състоялия се празничен концерт в чест на 35-годишнината от създаването на НДФ „13 века България“, съобщи www.fond13veka.org.


Събитието бе организирано с любезното съдействие на НМУ „Любомир Пипков“, на НМА „Проф. Панчо Владигеров“ и с партньорството на Фондация „Малък зограф“. Проведена бе изложба на млади художници от цял свят, лауреати на Четвъртия международен детски конкурс.
Приветствено слово към юбилярите бе отправено от министъра на културата и председател на Управителния съвет Вежди Рашидов в присъствието на неговия предшественик Георги Йорданов - министър на културата преди 35 години, когато е създаден Фондът. 

Световноизвестният български музикант Теодосий Спасов (кавал), родом от Добруджа, поднесе специален поздрав с авторски пиеси.


Изпълнителният директор на Фонда г-н Митко Тодоров благодари на съорганизаторите и присъстващите за подкрепата и пожеланията и завърши с думите: „Нека заедно продължим да работим за мисията дарителство и за съхранението и развитието на българската духовност и култура!“ След това той връчи Грамота и Почетен знак „13 века България“ на дарители, на дейци и организации с принос към създаването, развитието и просперитета на институцията. Сред тях е и Цветана Цанова - дългогодишен секретар на Регионална комисия при Национален дарителски фонд „13 века България“ за област Силистра. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар