вторник, 6 декември 2016 г.

9 медала за силистренските стрелци от юбилейната купа ДРЪСТЪР


Четири златни, три сребърни и два бронзови медала спечелиха състезателите на Стрелкови клуб „Снайпер-92“ – Силистра, на провелия се в първите дни на декември Десети юбилеен държавен турнир „Купа „Дръстър“ – Силистра, съобщиха от община Силистра. Треньорите Иван Касчийски, Иванка Димитрова и Александър Маринов, а също и председателят на клуба Златко Нотев приветстват резултатите, постигнати от техните възпитаници. Радват се, че за десети път имаха възможност, в партньорство с Община Силистра, да организират и проведат този престижен за града републикански турнир. В това юбилейно издание участваха състезатели на седем клуба от градовете Габрово, Велико Търново, Варна, Търговище, Русе и Силистра.

Най-висок резултат /397,1 т./ от всички възрастови групи в стрелбата с пневматична пушка постигна Гергана Иванова, студентка в УНСС –София, спечелвайки и купата на турнира. През февруари тя стана шампион на България на Държавното първенство по стрелба с пневматично оръжие за девойки - старша възраст, а през юли стана лауреат на наградата на Лайънс клуб – Силистра в област „Спорт“. Сега тя изпраща 2016 година също със златен медал, връчен от дългогодишния треньор Александър Маринов. 

Носителка на купа „Дръстър“ за пистолет и златен медал с резултат от 376 т. при жените стана Гинка Дачева. След сребърния медал от Държавен турнир „ЦСКА“ и бронза от Държавен турнир „Софарма“, провели се по-рано тази есен, тя постигна този успех с най-висок личен резултат за годината.

Очаквано добре се представиха възпитаниците на Общинско спортно училище „Дръстър“. Златен медал с /382,8 т./ завоюва Ванина Илиева при момичетата, а Камелия Славова остана четвърта. Злато спечели и Александър Жеков при момчетата, а на четвърто и пето място се наредиха съответно Стелиян Бошнаков и Георги Янков. Йоанна Маринова се окичи с бронзов медал, състезавайки се в по-горна категория, което за нея е голям успех. 

При юношите Георги Георгиев остана в подножието на почетната стълбичка, класирайки се на IV място. Също на IV място, но при юноши в дисциплината с пистолет се нареди Явор Петров. Другия спечелен бронзов медал стана притежание на Мария Иванова, която стреля с пистолет при девойките. При момчета в стрелбата с пистолет с най-предно класиране е осмокласникът Кольо Колев – VI място. Следват Севдим Емурла с 317 т., Димитър Димитров, Слав Росенов и Божидар Тодоров.

Трите сребърни медала за СК „Снайпер-92“ – Силистра бяха спечелени от Андриян Ангелов при мъжете и Велислава Михайлова при жените на пистолет, както и от възпитаника на ПГСУАУ „Ат. Буров“ – Боян Йорданов, в стрелбата с пушка при юношите. Другите класирания на състезатели от клуба са: Мирослав Мирчев - VI място, момчета, пушка; Светла Илиева - VI място, жени, пистолет; Емил Енакиев - VII място, юноши, пистолет. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар