четвъртък, 1 декември 2016 г.

НЕК ЮНЕСКО очаква кандидати за фестивал в Екатеринбург, Русия

Между 25 и 30 април 2017 година, в Екатеринбург, Русия, ще се проведе фестивалният конкурс "Земята- нашият общ дом". Организаторите на програмата са Руската федерация на клубовете ЮНЕСКО. Фестивалът е за изпълнители между 9 и 21 години, с награден фонд 15 000 лв. Изпълнителите трябва да представят традиционна българска песен. Формите на участие са колективни и индивидуални.

Престоят, вътрешният транспорт, храната и нощувките са поети от организаторите. За повече информация ни пишете на лично съобщение във Фейсбук на Кристиян Калчев - председател на НЕК ЮНЕСКО, или на адрес: unesco.bulgaria@gmail.comНачалото на фестивала е през 1982 г. и се провежда веднъж на две години. През 1994 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО за официалните мероприятия във връзка със Световната декада за развитие на културата. 20 години по-късно екатинбургската проява е сред десетте най-важни изяви на световната федерация на асоциации, центрове и клубове на ЮНЕСКО.

През 2010 г. е разширен международният кръгозор на фестивала. Две години по-късно за пръв участват представители на САЩ. За изминалите 35 години във фестивала гости са творци от над 20 000 души от 40 страни, които са изнесли повече от 250 концерти пред 200 000 души. Фестивалът е уникален и се е превърнал в бренд на Свердловска област. Негов символ е скорецът Федотик, а девизът му е "Почувствай световната енергия на музиката".

Няма коментари:

Публикуване на коментар