петък, 23 декември 2016 г.

Празник по проект ТВОЯТ ЧАС в силистренското село Добротица

23 декември 2016 г. Село Добротица, община Ситово, област Силистра. Проект "Твоят час" - театрализирана демонстрация на наученото в часовете чрез откъси от приказки и литературни произведения с участието на ученици от училището - домакин. Гости бяха ученици от ОУ "Отец Паисий" - град Силистра.

Специален гост бе кметът на община Ситово г-н Сезгин Алиибрям, който заедно с директора на училището Златан Вълчев именува III клас на името на Марин Константинов - учител от 1941 г. - първият почетен гражданин на община Ситово. А на учителката Елка Мирчева, на която й предстои излизане в пенсия, бе именувана музейна сбирка, аранжирана по нейна идея и с предмети, събрани напоследък с идеята да останат материални спомени в училището.

Темите Коледа и Нова година присъстваха в програмата, подготвена от добротишките деца, които всяка година имат поне по едно театрално представление на патриотична тема по класически български произведения на автори от различни векове. Отговорът на силистренци бе краткият рецитал на Клуба за литературно творчество с ръководител Ванушка Ангелова.

Зам. директорът на силистренското училище Кремена Петрова връчи подаръци - по една картичка за всяко дете, създадена от силистренче специално за учениците от едноименното училище в ситовското село, както още тетрадки и лакомства. Нейната колежка от Добротица Росица Никова отговори на подаръка с подарък - за всяко гостенче - комплект от сладости. 

  




Родителите на децата от Добротица, Любен, Босна и Златоклас също участваха с подготвен базар от сладкарски изделия (общо събрани 370 лева). Г-жа Гинка Опрева, заедно с кмета Алиибрям бе сред участниците в търговете за събиране на средства за Хитрино - един от важните моменти в празника.

Г-н Лъчезар Великов от РУО на МОН също бе гост на тържеството, уважено с поздравителни адреси до участниците от областния управител Стоян Бонев. Десетки роднини на  учениците заедно с по-малките си деца също участваха в празника като зрители.



Няма коментари:

Публикуване на коментар