четвъртък, 29 декември 2016 г.

Силистренец в благодарствен концерт във ВМА София

Силистренският музикант Димитър Русев бе сред участниците в благодарствен концерт във Военно-медицинска академия София, научаваме от снимка, публикувана във Фейсбук-профила на преподавателя по музика в Босилеград, Сърбия.

Концертът е даден от кметството в т.нар. Западни покрайнини, в което предимно живеят етнически българи, лекувани в едно от най-големите медицински заведения в България. 

Кметът на града Владимир Захариев бе сред участниците в проявата, гарнирана и с традиционни за новогодишните празници кулинарни специалитети, вкл. коледни краваи и др. вкусотии, познати от българската трапеза. 

В Босилеград се провеждат два големи фестивала - за Великден и за Илинден. Стефан Йович, известен нишки баскетболист  от „Цървена Звезда”, носител на сребърен медал от Олимпийските игри в Рио де Жанейро е приел поканата на сдружение „ГЛАС” с председател Александър Димитров да бъде лице на XXIV Международен детски Великденски фестивал - Босилеград 2017 г., по чийто модел преди повече от десет години подобна проява (надборване с писани яйца) имаше и в Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар