петък, 9 декември 2016 г.

Всеки добруджански глас - за езерото СРЕБЪРНА в конкурс за наградите на министерството на туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова инициира за пръв път тази година годишни награди за туризъм в различни категории. Вече са публикувани финалистите в Годишните награди в туризма за 2016 на платформата www.tourismawards.bg и започна онлайн гласуването за определяне на победителите в тях.

Всеки може да избере своя фаворит, във всяка една от 16-те категории, но да даде своя вот само веднъж за него. Гласуването ще продължи до 18 декември 2016 г.“, се казва в писмото на министъра. Да подкрепим Сребърна, в категория  „Туристическа атракция“.

Можем да гласуваме и в категорията „Изборът на българите”. В нея всеки може да избере своето любимо място между „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати туристическа обекта в България“. Създадена е възможност и потребителите да гласуват със свободен текст за даден обект, ако той не попада в предварително изброените.

Всеки от обектите, който събере минимум 10 гласа, автоматично се включва като един от посочените в платформата и се съревновава наравно с всички останали. Победителят в категорията ще бъде излъчен единствено на база онлайн гласуването.


Резерватът Сребърна е на площ от  8 500 дка. със защитена зона 600 м. Резерватът Сребърна е уникално място, наречено „Перлата на Дунав”. „Кралят“ на резервата е къдроглавия пеликан, но тук гнездят около 90 вида блатни птици. Разположен е на 2 км южно от река Дунав, до село Сребърна и на 18 км отСилистра. Резерватът обхваща езерото Сребърна и околностите му – около 660 хектара охраняема площ и буферна зона от около 540 хектара. Той е включен в списъка на ЮНЕСКО като световно природно наследство. Природонаучният музей е отворил врати през 1983 г. реновиран е през 2014 г., изцяло обновен отвътре и отвън. Едно от фоайетата е превърнато в изложбена зала. Музеят разполага с две зали за срещи, конференции и беседи. На територията му могат да бъдат провеждани литературни четения, тържества, концерти, детски пленери и др.

Повече може да научите тук:http://bulgariatravel.org/bg/object/29/Srebyrna_rezervat


Няма коментари:

Публикуване на коментар