събота, 30 август 2014 г.

Силистренец основа www.ukjobsbg.co.uk: Работа за имигранти на Острова има!


Интервю на Надя Йончева с Румен Гочев, основател на UK JOBS BG



Г-н Гочев, вече има доста български фирми за подбор на персонал, които работят на британския пазар. С какво конкретно се занимава вашата компания?
Ние сме Агенция за намиране на временна работа на контракт, специализирана в областта на строителството. С амбиции сме по-късно да обхванем и някои други сфери като почистване и обслужване – т.нар. Hospitality Industry. За тези, които вече са в строителната индустрия, изразът „временна работа“ или работа на контракт не е мръсна дума. Повечето такива позиции са временни и са свързани с конкретен обект и са със срок, обвързан обикновено с неговото довършване.
Ние знаем, че в Англия има стотици българи, които са ангажирани в строителството или искат да работят като такива. В момента има няколко фирми, които правят точно това. За съжаление, тяхното предимство пред останалата конкуренция на английския пазар са само цените – предлагане на евтина българска работна ръка. Ние виждаме нашата пазарна ниша в съчетаване на нашата (на агенцията) ефективност и по-добрите цени, на които можем да предложим нашите кандидати. Затова и порталът ukjobsbg.com е организиран така, че да можем да съберем кандидати за определена позиция в рамките на минути – по този начин се надяваме да бъдем предпочитан партньор на някои от по-сериозните контрактори на пазара.


Как е организиран порталът UK JOBS BG, какво можем да намерим в него?
Порталът UKJobsBG.com е направен спартански и това беше умишлено. Вместо да го изпълним с препечатани или copy/paste реклами за работа или квартири, сайтът е направен с единствената цел – да запълним отворила се длъжност с най-подходящия кандидат за най-бързо време. Този сайт е всъщност един софтуер, който свързва клиент – кандидат почти автоматично. При вкарването на отворена позиция за работа, софтуерът разпраща на селектирана група кандидати SMS-и и с поредица от въпроси, изискващи Да/Не отговори кандидатите, които желаят работата, стават известни за няколко минути. Така и работодателят ще получи всички необходими данни за бъдещите работници в рамките на по-малко от 30 минути. Стига да имаме кандидатите, разбира се...


Как става регистрацията?
Има няколко начина, в зависимост от предпочитанията на потенциалните кандидати. Единият е със създаването на профил с потребителско име и парола чрез интернет. Това може да стане на български или английски, според желанието на потребителя. Ако интернет е нещо, до което нямате достъп в момента, можете да създадете профил и по телефона - 0208 133 7227. Там отговаря една от нашите сътруднички и вие можете да отговорите на необходимите въпроси за създаване на профила на български, английски или на комбинация от двата езика. Ако пък не искате да звъните, можете да ни пратите SMS на 0786 002 0088 и ние ще ви позвъним обратно.
И не на последно място, можете да се свържете с нас по Skype - “UK Jobs BG”. Порталът е направен така, че веднъж регистрирани и одобрени, вие получавате покани за работа само по вашата специалност и само с SMS. Също само SMS-комуникация ще бъде пътят до новата ви позиция.


Много интересна идея, какви са плановете за разгръщането й в близко бъдеще?
Колкото по-голяма база от кандидати имаме, толкова по-ефективни ще бъдем в намирането на най-подходящите за определена позиция. Колкото по-ефективни ставаме ние, толкова по-евтини ще станат нашите услуги към работодателя. Оттук и възможността на българите, които са на работа чрез нашата компания, да получават повече за извършеното от тях. Искам да подчертая, че нашите услуги се заплащат изцяло от работодателите и ние сме абсолютно безплатни за работниците от Англия, които са наети чрез нас.


Какви са впечатленията ви от настоящото състояние на трудовия пазар в Англия?
Ние сме корпоративни членове на Recruitment & Employment Confederation – най-реномираното сдружение в нашия бранш. От проучване, проведено през май и юни, се оказва, че най-трудно се попълват с местни кандидати свободните места за високо квалифицирани технически кадри в строителството и здравеопазването, следвани плътно от позиции за ниско квалифицирани работници в строителството и селското стопанство. Така че работа за имигранти има, а и опасенията на някои политици в Кралството, че ние заемаме работните места, предназначени за британци, са меко казано пресилени.


Разкажете вашата лична история - споменахте, че сте пристигнал от ЮАР, защо избрахте Острова?
Това е сравнително лесен отговор. Живях 20 години в ЮАР. Влизам във възраст, в която ми се иска малко по-спокоен живот, далеч от опасения за престъпност и несигурно икономическо положение. Островът идва като логичен избор – все пак ЮАР е член на Британската общност. Не само езикът, но и много други неща са общи или близки. И съм на 3 часа от София...
Дайте съвет на българите, търсещи работа тук.
Регистрирайте се при нас – www.ukjobsbg.co.uk
http://www.rodinanews.co.uk/

Няма коментари:

Публикуване на коментар