понеделник, 25 август 2014 г.

ТИД 2014 продължи на румънска територия


             На 22 август 2014 г., в село Ветрен пристигнаха участниците в петдесет и деветата международна дунавска гребна регата "ТИД-2014". По традиция регатата стартира от Инголщат, Германия на 21 юни 2014 г. и ще завърши в делтата на Румъния на 5 септември 2014 г. Речните авантюристи развалиха бивака си и се разделиха със Силистра. Етапът от речния поход в България бе в периода 9-24 август, като българският участък, който преминава регатата, е общо 509 километра. Общо 67 са селищата, който се радват на гостуването на регатата. В мащабната инициатива са се включили 71 чужденци от 10 държави - Германия, Австрия, Швейцария, Англия, Италия, Румъния, Украйна, Сърбия, Хърватска, Израел. 
          В първият ден на силистренска територия край село Ветрен гостите бяха посрещнати от инж. ЕмилГойчев, зам.-кмет на община Силистра. Гостуващите групи се насладиха на богатата програма на ансамбъл "Добруджа" и имаха възможност да похапнат рибена и бобена чорба. Осигурени бяха душове с топла вода и добри санитарни условия за къмпингуване, за което всички благодариха на общинска администрация – Силистра и кмета на общината д-р Юлиян Найденов.
                На следващия ден, 23 август 2014 година, от 18:00 часа в ресторант "Никулден" ръководителите на групите от участващите държави размениха впечатления и подаръци. Вечерта продължи с програма, организирана от Община Силистра за гостите от Дунавска гребна регата "ТИД-2014". 

Няма коментари:

Публикуване на коментар