вторник, 19 август 2014 г.

Ветрен и традиционният национален пленер „Човек и природа”


Сн.  "Ветрен 2013"
 В крайдунавското село Ветрен започна традиционният национален пленер „Човек и природа”. В него участват 15 художници и скулптори  от цялата страна. Във Ветрен ще творят художниците от Силистра Коста Дончев, Стефан Пенчев, Димитър Кулев и младите таланти: Калоян Георгиев, Йоанна Тиеле,  Яна Караманджукова, Вихрен Иванов и  Преслав Колев. Гост-участници са: Виолета Халваджиева, Ивайло Аврамов и Ана Иванова, Теодор Добрев от София, Теодор Добрев от Добрич, Тодор Ламбов от Велико Търново, Пламен Аврамов - директор на Художествена галерия (Варна),  Тодор Тодоров - директор на Художествена галерия (Разград)
    Сред природата, на брега на величествения Дунав,  творците  ще сътворят своите живописни платна, графики и скулптури. За 18-а поредна година под егидата на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, пленерът се провежда в живописното село на брега на Дунав Ветрен, организиран от Община Силистра – дирекция „Хуманитарни дейности”, отдел „Култура” и от дружеството на Съюза на българските художници - Силистра, с председател Димитър Кулев.
     Млади таланти – деца от клубовете по изобразително изкуство към Обединения детски комплекс ще се включат в програмата на пленера със съвместни творчески занимания. След приключване на творческия процес творбите ще бъдат експонирани в специална изложба в Художествената галерия на Силистра по време на празничните дни, посветени на Кръстовден – Празник на града. По традиция всеки художник, участник в пленера, ще дари своя картина на Община Силистра. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар