четвъртък, 28 август 2014 г.

Незабравимо детско лято приключи с хепънинг в Силистра


     С детски хепънинг приключват заниманията на летните клубове по интереси, организирани за втора година от община Силистра от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. В 12-те клуба от лятната програма с начало 16 юни  взеха участие над 150 деца на възраст от 7 до 16 години. Голям беше интересът към спортните клубове – плуване, тенис, гребане, стрелба, футбол и шахмат. Само в клуба по плуване се обучаваха над 50 деца. Привлечени от фотографията, приложното изкуство, картонените модели, пеенето и театъра всички подрастващи имаха възможност за изява. За пръв път беше сформирана група  "Млади скаути", които се обучаваха в правилата на скаутското движение и усвояваха различни умения в игри и дълги походи. Децата от клуб „Театър и други приключения“ бяха топло посрещнати като гости на Историческия и на Етнографския музеи, на Художествената галерия, Римската гробница, Регионалната библиотека, Обединения детски комплекс. Благодарение на ръководствата и екипите на тези институции младежите научиха интересни и разнообразни неща за историята на града ни и станаха съпричастни към неговата култура и наследство. 
       Не бяха малко и гостите, любезно отзовали се на поканата на клуба да разкажат за предизвикателствата и интересните моменти в своята професия, наречени „Рицари на доброто“ като например: Председателят на Общински съвет – Силистра Мария Димитрова, нотариус Десислава Петрова, Иван Иванов (общински съветник), художникът Димитър Кулев, директорът на Художествената галерия  Йордан Колев, журналистът Пеню Пенев, директорът на ОДК Маргарита Любомирова и преподавателите по различни дисциплини в ОДК  - Ж. Ковачева, В. Иванов, И. Маринова и Д. Стойчев, преподавателите Михаил Кирязов и Юнзюле Чакърова, отец Георги Михнев. Много труд и любов вложиха в заниманията си и модераторите на клубовете. За пръв път тийнеджър прояви желание да води по-малките и да е модератор- доброволец . Това е Христела Димитрова – ученичка от ЕГ „Пейо Яворов“, която заслужава последователи сред по-големите. Благодарствен адрес й бе връчен от Денка Михайлова, зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ и председател на Комисията.
Ф      иналното тържество за участниците в летните клубове по интереси се състоя на 28.8.2014 от 17.30 ч. в зала 1 на Младежкия дом на Община Силистра. Там творците от клубовете по фотография, приложно изкуство и картонени модели представиха своите произведения. Децата от клуб „Театър и други приключения“ подариха на публиката осъвременен вариант на приказката „Дядо и ряпа“, младите певци озвучаваха хепънинга със солови и групови изпълнения, а за всички участници Община Силистра бе организирала забавни игри. Г-жа Михайлова пожела на всички деца да се върнат отново идното лято и да носят добрите си спомени от Силистра.
   И това лято, ваканция за игри, си отива. Остава огромната радост за всички, многото приятелства и благодарността на родителите и децата към безплатните Летни клубове и екипа на Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Всяко дете получи сертификат за участието си.
    Благодарствен адрес получиха за отзивчивост, за устрема и щедростта на духа Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, Денка Михайлова и  д-р Мария Димитрова, председател на Общински съвет- Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар