четвъртък, 21 август 2014 г.

Алфатар кани на четворен празник и на рекорден шиш

       Най-малкият, но ней-младият добруджански град - славното селище Алфатар, кани на четворен празник в деня на своя "сбор" - 4 септември. Главният повод е годишнината "40 години град", а разнообразие в празника са 240-ата година от преселението на 400 алфатарски семейства в днешна Украйна и два 120-годишнини: на НЧ "Й. Йовков" и на земеделското движение в града. 

     За целта властта в лицето на кмета Йорданка Узунска и на Общинския съвет с председател Златка Питакова вече са разпратили покани до приятели от близо и далеч, вкл. и до побратимите от Олшанка, Кировоградска област в Украйна, за участие в празника. В юбилеен вестник предстои да бъдат представени всяка от годишнините, както и съвременното развитие на Алфатар, едно от най-емблематичните селища в област Силистра от 15-16 в. насам.





   В подготовка е и Инициативен комитет за организацията и провеждането на мероприятие извън официалната програма на тържествата, с което членовете му смятат, че прославят своя роден град по този необикновен начин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар