неделя, 31 август 2014 г.

Георги Кардашев повежда "Движение 21" в 20-и МИР Силистра

Георги Кардашев - на снимката вляво,
на юбилея на своя дядо Георги Кардашев,
последния първи секретар на ОК на БКП в Силистра
                23-годишният юрист Георги Кардашев, родом от Силистра и настоящ софиянец повежда листата на ПП "Движение 21" в родния си град, съобщи за Версинаж сам младият политик, който се опита да стане преди време лидер на младежкото обединение в БСП. Утре той предстои да регистрира листа в РИК Силистра. Междувременно "Пет икономически стълба в програмата на движението обяви лидерът на Движението Татяна Дончева, съобщи http://www.faktor.bg/. Според нея: "Кръвта на политическата система трябва да се обнови, има нужда от преливане на свежа кръв с нови хора. Рестартът на системата предполага нови цели". Заявлението й е от участие в предаването „Неделя 150". Първото нещо, което е свързано с тази икономическа стабилизация, е свързано със стабилизация на икономиката върху правилата. "Трябва да се даде възможност на всеки активен човек да започне работа по това, което има, без да се страхува от рекет, при спазване на условията за конкурентоспособност, за обществени поръчки, и всеки активен човек да може да организира каквото може, каза още Дончева иуточни, четова означава също намиране на задоволително решение на казуса „КТБ“, защото от това зависи бъдещето на няколко големи сектора, между които е енергетиката, софийската Топлофикация, военнопромишления ни комплекс и др.
      Има необходимост от експедитивно и спешно въвеждане на електронно правителство.Следващият ключов въпрос в тази икономическа стабилизация за нас е решаването на проблема с т.нар. вътрешно-общностни доставки, които де факто създават привидно законен начин за контрабанда, който удря българското производство, преди всичко земеделско и свързано с производството на хранителни стоки. Петият голям стълб на тази икономическа програма за нас са големите инфраструктурни проекти. Инфраструктурните проекти са важни за България и големите инвеститори са важни. Въпросът трябва да се реши максимално прагматично и ние да се присъединим към Австрия, Италия, Германия по отношение на трасетата за газ с Русия, разбира се при условията на ЕС за спазване на правилата за конкуренция. Смятам, че и Русия при такива договорки ще отстъпи в крайна сметка на позицията си да бъде контролиращ системата.
       Вторите големи цели на "Движение 21" са свързани с радикална промяна на съдебната система, посочи Дончева и уточни: "Изваждане на прокуратурата от съдебната система, избор на главния прокурор от Народното събрание, сменяемост на прокурорите и евентуален реподбор, избор на ВСС само от съдиите, и то от Общото събрание на съдиите." Гръбнакът на листите на "Движение 21" с кандидати за депутати са лица между 30-и 40-годишна възраст, подчерта Дончева. В листите има представители на турския и ромския етнос. Сред кандидатите за депутати на партията са и бившите депутати от НДСВ Йордан Мирчев и Ваня Цветкова. Финансистът Стоян Александров ще води 2 листи, посочи още Дончева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар