четвъртък, 14 август 2014 г.

"Доростол" очаква "Светкавица" - Търговище на старта във "В" Североизточна аматьорска група

         Назаем от http://silistra.cc/

        Вчера, 13.08 – сряда, само няколко дни преди старта на мачовете от първенството на „В“ Североизточна футболна група, отбора на "Доростол" Силистра изигра своята последна контролна среща от подготовката си срещу отбора на "Спортист" от село Кайнарджа. В горещия следобяд на стадион Луи Айер близо 200 човека бяха свидели на класическата победа на младоците от крайдунавскич град. В едно прилично темпо и двата отбора се раздадоха за зрителите, които предпочетоха знойното време и футболната обстановка пред прохладните помещения на някое заведение. На място всеки един от тези фенове на футбола успя да се убеди, че макар и за много кратко време отборът на "Доростол" е успял да направи една прилична подготовка за новия шапионат.
     Още от самото начало домакините се втурнаха в атаки, като нямаше време за разузнаване на противника, с който вече бяха играли контрола преди малко повече от седмица. В игра влязоха всички състезатели, като логично старши треньорът Вилиян Петров започна с момчетата, които най-вероятно ще са и в стартовата единадесеторка на отбора за първия двубой срещу "Светкавица" - Търговище в неделя от 18.00 ч. на 17.08. на стадион "Луи Айер".
     Само за 4 минути в средата на първото полувреме с голове на Иван Иванов в 28-ма и 32-ра минута отборът на "Доростол" успя да наложи своя ритъм на игра и да успокои верните си привърженици, че победата е гарантирана в този двубой. Неспирните атаки на добре балансирания и скроен отбор, доведоха и до трето попадение през второто полувреме дело на Златко Цветков в 80-та минута.
      „Всички състезатели, които са вписани в състезателния лист на отбора са изключително и само местни момчета. Надяваме се, че сплавта на родни млади таланти и доказали се ветерани ще успее да върне емоцията от футбола обратно както на стадиона, так и в душите и сърцата на зажаднелите за качествен футбол фенове на футбола в град Силистра и областта. Целта е през следващите няколко годин да се наложат местни кадри и да се покаже, че в Силистра е отново взстановена школата на славния "Доростол"“, заяви за SILISTRA.CC Светлин Стефанов, президент на ФК  "Доростол".„Всички състезатели, които имаме са здрави и са в пълна бойна готовност, остава само да покажат какво умеят“ сподели пред нас и старши треньора Петров.
         
          В неделния ден се очаква да се появи великолепната и колоритна агитка на ултрасите на "Доростол", които ще подкрепят своите момчета така както в славните времена…На нас ни остава само да пожелаем успех на отбора в тежкия път обратно към победите, а ние от SILISTRA.CC ще сме на линия да ви информираме за всичко най-интересно, както от двубоите във "В" група, така и от областното първенство, които започва на 30 и 31 август.

Няма коментари:

Публикуване на коментар