четвъртък, 14 август 2014 г.

24 часа: Само лидерът Миков ще води две листи в БСП, Антон Кутев за трети път №1 в 20-и МИР-Силистра

             БСП няма да дублира водачите си в по две листи. Това решение е взело ръководството на партията, което в много тесен кръг определя кой -къде да е първи. Изключение най-вероятно ще направи лидерът Михаил Миков, защото по традиция председателят води в 25-и МИР в София, но той едва ли ще иска да се раздели и с Видин, откъдето е 5 мандата депутат. За другите два столични района се спрягат Стефан Данаилов - за 24-и МИР, и Румен Овчаров - за 23-и. Само половината от левите листи са сигурни ден преди пленума, който ще ги гласува. Атанас Мерджанов запазва Ямбол, Дора Янкова - Смолян, Марияна Бояджиева - В. Търново, Мая Манолова - Кюстендил, Милко Багдасаров - Кърджали, Явор Куюмджиев - Търговище, Йордан Стойков - Габрово, Антон Кутев - Силистра.
          За много други видни партийци и техните райони обаче още има въпросителни. Ангел Найденов например се спряга за Сливен, след като структурата в Перник не го иска - в района има много бивши военни и ще оценят направеното от него като министър. А сливенската структура била в криза и външен човек било по-добре. В Перник може би ще го замести Валери Жаблянов. Ексминистър Кристиан Вигенин ще води най-вероятно в Пазарджик. За София-област се спряга Кирил Добрев, а за Плевен - Румен Гечев. Корнелия Нинова се спряга за Благоевград, Русе и Враца, но за града на войводите мерак имал и Георги Юруков.
   Зам.-шефът на партията Димитър Дъбов ще е 2-и в Пловдив-област, след като в Шумен има напрежение срещу него. Очаква се там да го замести Иван Иванов. Другият зам.-шеф на БСП Янаки Стоилов досега бе в Русе и Враца, но може да смени географията. Червените в Хасково пък заплашили с бойкот, ако водач не им е отново Драгомир Стойнев, с когото начело м.г. за първи път вкараха 3-ма депутати. Не искат вместо него зам.-министъра на екологията Чавдар Георгиев. Бургас и Стара Загора обаче също били варианти за Стойнев. Ексминистърът и зам.-шеф на БСП има принос за миньорите под липите, а и проблемната партийна структура там би се обединила около нов човек. В града на ГЕРБ Бургас пък можел да привлече непартиен електорат. За там в сметките е и Любомир Пантелеев.
     БСП във Варна вчера номинира за водач Борислав Гуцанов. Смята се, че той може да получи мястото и като компенсация за изваждането му от Изпълнителното бюро. За първа там се сочи и проф. Анелия Клисарова, но тя е от гражданската квота.
http://www.24chasa.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар