неделя, 31 август 2014 г.

21-во "Плуване към спомена" в памет на 140 "морски вълци" в Силистра

      За двадесет и първа поредна година отбелязваме, в чест на именити силистренци, събитието наречено с много обич „Плуване към спомена“, съобщиха от пресцентъра на община Силистра. По традиция проявата събира десетки, привързани към реката и отдадени на предизвикателствата, които тя предлага и начина, по който вълнува. Тук са много от наследниците на покойните ни съграждани – дейци на водните спортове и морското дело- каза в приветствието си от името на община Силистра - инж. Емил Гойчев, зам. кмет „Устройство на територията“, който връчи на председателя на Дунавски клуб-Силистра Красимир Коцев и на един от основателите на проявата Петър Парушев, възпоменателен адрес от името на кмета на общината д-р Юлиян Найденов. 


        В него се казва:„Поднасям искрената си признателност към всички присъстващи, за помощта и съпричастието по осъществяването на възпоменателната проява, днес. С особена емоционалност прелиствам имената на над 140 наши момчета, обичащи с цялото си сърце водата, водните спортове и дейности. Водата винаги е обединявала хората – в страстта към пътешествията, в бляна по необятното, простора и свободата. Ето, че ни обединява и днес, отдавайки почит на онези, чиито живот е бил пряко свързан с реката. Техните мечти и дух са по вода. Поклон и слава!“
        По традиция бе пуснат възпоменателна гирлянда по реката и бе отдадена почит от всички присъстващи с едноминутно мълчание. Поредното "плуване към спомена" бе на територията на плажа на "Поларис 8", докъдето желаещите бяха извозени с кораба "Доростол". Връщането е в 16 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар