понеделник, 18 август 2014 г.

Тутраканската крепост се изстреля на върха в "Чудесата на България"


      Обрат в класацията за Чудесата на България изведе римската крепост край Тутракан "Трансмариска" на върха във временното класиране. Само за седмица подкрепата за кастела се е увеличила в пъти. Голямата активност в гласуването е заради мощната агитация на кметството. Кметът на Тутракан Димитър Стефанов обясни, че иска да превърне римската крепост в туристическа дестинация, популярна у нас и по света. На приключилия наскоро фестивал "Огненият Дунав" кампанията на "Стандарт" "Чудесата на България" е била презентирана в продължение на четирите фестивални дни. "Хиляди жители на Тутракан, живеещи в града, в страната или чужбина, които си идват в родните домове специално за празника, научиха, че се борим за първенство в класацията на "Стандарт".Кметъла, Б.Т.Р., Румънеца и Енчев агитират за крепостта край Дунав.
       За "Трансмариска" агитираха с песните си ансамбъл "Българе", Софийски солисти, Румънеца и Енчев и група Б.Т.Р., чиито концерти съставяха тазгодишната програма на празника", обясни градоначалникът.  Рамо на кмета Стефанов ударили и колегите му Цонко Цонев от Каварна, както и градоначалниците на Павликени, Елена, на съседните общини Главиница, Дулово. Всички те дошли на феста и дали подкрепата си за идеята историческото богатство на града да се развива, за да стане Тутракан част от туристическата карта на България. 
       Римската крепост днес е отлично реставрирана. Благодарение на европроект на стойност 2,9 милиона лева, финансиран от ОП "Регионално развитие", кастелът на брега на Дунава нощем е залят от светлина и звуци. Всички кораби, плаващи по реката, виждат атракцията, затова не е чудно, че популярността ни расте, горди са в кметството в Тутракан. Местната управа се надява, че подкрепата за крепостта "Трансмариска" ще продължи да расте и древният кастел ще стане чудо номер 1 в тазгодишната класация на "Стандарт".
http://www.standartnews.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар