четвъртък, 21 август 2014 г.

БСП, ГЕРБ, ДПС, "Атака" и още две партии разпределиха местата в 92 СИК в Силистра


      На 21 август 2014 година (четвъртък), от 10:00 часа, в заседателната зала на Община Силистра се проведоха първите в област Силистра консултации за състав на секционните избирателни комисии. На консултациите присъстваха упълномощени от кмета д-р Юлиян Найденов служители от общинска администрация: г-жа Мирослава Червенкова, директор дирекция "Обща администрация", г-жа Димитричка Господинова, началник отдел "ГРАО"; водещ протокола - г-жа Пламена Георгиева, мл. експерт "Протокол и връзки с обществеността". Парламентарните партии и коалиции и тези, които имат избрани членове в Европейския парламент имаха следното представителство: за ПП "ГЕРБ" - Валентин Перчемлиев, д-р Мария Димитрова, Иван Иванов, за КП "Коалиция за България" - Георги Кирилов, Надежда Бобчева, Адриана Атанасова, за ПП "ДПС" Хасан Алегбер и Джанан Халил, за ПП "Атака"- Димчо Кьосев, за КП "България без цензура"-Евгени Георгиев и за КП "Реформаторски блок" - Любка Иванова.
      Г-жа Мирослава Червенкова откри консултациите за състави на секционните избирателни комисии като приветства присъстващите от името на кмета д-р Юлиян Найденов и обобщи, че всички изискуеми документи според Изборния кодекс са представени от участниците. Тя поясни разпределението на квотите по партии и коалиции, подработено съгласно Решение № 672-НС от 13.08.2014г., съпътстващата го "Методиката за определяне съставите на СИК на територията на общината" и Решение № 10-НС от 19.08.2014г. на РИК - Силистра и пожела на упълномощените представители успешни консултации при спазване на добрия тон.
       Обобщено бе, че за тазгодишните Парламентарни избори са увеличени квотите на членовете за ПП "ГЕРБ" - от 206 на 212 броя на КП "Коалиция за България" от 171 на 176 броя и на ПП "ДПС" от 56 на 58, намалена тази на ПП "Атака" - от 36 на 34, а другите две коалиции са запазили броя на своите членове. Политическите представителства постигнаха консенсус в разпределението на квотите като за община Силистра бяха определени членовете в 92 секционни избирателни комисии.
Silistra.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар