четвъртък, 14 август 2014 г.

Певицата Христина Миленова от Силистра с поредно признание в чужбина


      Певицата Христина Миленова от Силистра вече с поредно признание в чужбина, от голямата сцена на най-престижния детски международен фестивал „Stars of jest v Prage “,  провел се под егидата на MTV-Berlin - в гр. Прага в Чехия от 5 до 9.08.2014г. В рамките на два месеца 15-годишната възпитаничка на педагожката Бонка Скорчелиева от студио „До-Ре-Ми“ успя да преодолее конкуренцията успешно на четири международни певчески форума за детски таланти.  Безспорният ѝ талант бе забелязан от журито и публиката и на конкурса в чешката столица, и въпреки силната конкуренция, тя се завърна с лауреатски приз във възрастовата група от 15 до 18г.

     След като Христина грабна „Гран При“ на Румъния за 2014г. на фестивала в гр. Кампулунг в надпяване с над 60 изпълнители от 10 държави, тя получи заслужено индивидуални покани за участие в конкурси на Италия, Турция, Малта и Русия- Санкт Петербург. Последва участието и в международния фестивал „Трикси“, състоял се на 30.06.2014г. в курорта Албена, където извоюва първо място във възрастовата си група. От 3 до 5.07.2014г. в румънския курорт Мамая, Христина стана лауреат на международния фестивал „DELFINUL DE AUR”.
      Междувременно Христина  се включи и в надпреварата на тазгодишното издание на музикалния формат Х-фактор. След като участва на предварителния кастинг на шоуто във гр.Варна, тя бе допусната и във втория кръг в София, провел се на 28.07.2014г. на прослушване на живо пред жури и публика. След четири „да“ на Заки, Саня, Мария Илиева и Любо, Хриси получи правото да продължи в следващия кръг от надпреварата – тренировъчен лагер, който ще се проведе от 28 до 30.08.2014г. в София, където от първоначалните над 3 000 участника остават да се борят едва 150. 
    Трябва да припомним, че Хриси продължава с изричното съгласие на продуцентите, тъй-като скоро тя навърши 15 години, а по регламент се допускат над 16-годишни участници. Семейството на Хриси и нейният музикален педагог Бонка Скорчелиева изказват своята сърдечна благодарност към кмета на община Силистра, д-р Юлиян Найденов за проявената финансова подкрепа, за да могат да се осъществяват пътуванията и участията на талантливата млада певица. Да припомним, че Миленова е дъщеря на бившия финансист на община Силистраи бивш шеф на ФК "Доростол 2003" Милен Пенчев, настоящ ръководител на РУСО - Силистра и общински съветник от ВМРО. За успеха си в Румъния Миленова получи парична награда от Общински съвет - Силистра.
По съобщение от пресцентъра на Силистра

Няма коментари:

Публикуване на коментар