събота, 30 август 2014 г.

Касим Дал поведе листата на Реформаторите в 20 МИР-Силистра

                 Поредни водачи на листи станаха ясни в 20-ти МИР Силистра след тези на ПП ГЕРБ - Милена Дамянова, на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ - Антон Кутев, на ПП ДПС - Рамадан Аталай и на Коалиция АБВ - Ростислав Павлов. Начело на Реформаторския блок ще е Касим Дал от НПСД. Водач на листата на ПП "Движение 21" ще е Георги Кардашев. 
            С любопитство се очаква кои са №1 в листите на ПП "Атака", на Коалиция "Патриотичен фронт" и на Коалиция ББЦ, които имат шансове да попаднат в 43-я парламент на Република България, за да излъчат 91-то правителство от 1878 г. насам.  
           Дотук само един "честен, местен и известен" - представителя на АБВ, който сe пробва и като кандидат за кмет през 2011 г., е начело на бащина дружина, устремена към сградата на жълтите павета в столицата.
         За Дамянова, макар и родом от Силистра, е предизвикателство водачеството на листа в район  с малък брой мандати, където колоди от карти раздават няколко утвърдени формации - ГЕРБ, ДПС и БСП с по-големи шансове да потвърдят мандатите си - по 1-2 максимум, и няколко партии - с по-малки - като РФ, "Атака", АБВ, Патриотичен фронт. В район като този обаче никога не се знае дали няма скрито бяло зайче в цилиндъра на магьосника, в каквото се превърнаха на времето си БББ - в средата на 90-те години, НДСВ - в първата година на новия век, "Атака" - при появата си през 2005 г. и ГЕРБ - през 2007 г. на местните избори. Чакаме водачите и на другите кандидати, за да подредим пъзела от надежди.


Няма коментари:

Публикуване на коментар