сряда, 31 октомври 2018 г.

В Силистра "вапцаровци" откриват първия етап от обновеното си училище



СУ „Н. Вапцаров“ Силистра и Фондация „Light source“ провеждат  на 5 ноември от 12.30 часа в централното фоайе на училището събитие за откриване на първия етап от реализацията на проект „Обичам моето училище“, Ясенна Пецова – заместник-директор по учебната дейност и координатор на проекта. Идеята му е създаване на позитивна и мотивираща учебна среда в училище - комфорт и релакс чрез декорация, въздействащи положително на творческия потенциал и осъзнатостта на децата. 


В рамките на проекта през лятото са обновени над 20 класни стаи, както фоайета и друг вид помещения, благодарение на дарението на Албена Спърлинг и фондация Light source, подарили цялостния интериорен дизайн на училището и фототапетите, с които са декорирани пространствата. Позитивните послания, вписани в тапетите бяха избрани от деца и учители, а утвърждаващите думички носят послания за доброта, съпричасност, споделяне, творчество, полет и т.н.

Училищната общност е успяла чрез различни постъпление от 4 000 лв. от благотворителни инициативи – коледен базар и концерти, да осигури финансирането на ремонтните дейности.  Самите ремонти бяха извършени с бъзвъзмезден труд на целия учителски екип, както и с участието на ученици от гимназиален етап – 9, 10, 11 клас, плюс помощта на родители  доброволци.

В рамките на проекта са насадени и отгледани множество цветя, които красят класни стаи и коридори. Децата от началните класове сами са украсили и подредили кашпи и саксии. Предстои дарителска кампания за набиране на книги и списания за обогатяване на изградените кътове за отмора и за споделяне във фоайетата на училището, изработени от рециклирани палети и стари училищни мебели.
           



             
           

Няма коментари:

Публикуване на коментар