вторник, 2 октомври 2018 г.

Силистренските волейболни аматьори първи в Купа на купите

По www.bgvolleyball.com

Отборът на ЖОАН (Силистра) триумфира в 11-ото издание на финалния турнир по волейбол за любители - "Купа на купите” в Тетевен. Надпреварата се състоя от петък до неделя (28-30 септември) в зала "Г. Бенковски”, като съвпадна с традиционния есенен панаир в града. 

Участие взеха 8 отбора, определени след провеждането на пет турнира през пролетта. Те бяха разделени на две групи - Пълдин (Пловдив), ЖОАН (Силистра), БарБароните (София), СУ Волей (София), Бам Бам (София), Сърфистите (София), Инкредибалс (София) и домакините от Тетевен Волей, като изиграха общо 18 срещи.  

Двубоите се проведоха във формат 2 от 3 гейма, а полуфиналите и финалите - 3 от 5. Полуфинални битки определиха финалистите - ЖОАН и БарБароните, като победата бе за силистренци - битката за трофея между столицата и Североизтока - бе интригуваща до самия си край, въпреки резултата (3:0 гейма). 

В ключовите моменти софийският отбор набираше инерция, но силите не достигнаха за краен успех и в крайна сметка силистренци се окичиха със златото. СУ и Инкредибалс спориха за бронза, грабнат от студентите. 

Другата новина след турнира е, че на практика това беше и подготвителен лагер за отбора на "Елит", който тази есен започва във Висшата лига по волейбол на България, на практика купата беше спечелена от играчи от школата на "Елит".

Няма коментари:

Публикуване на коментар