сряда, 17 октомври 2018 г.

Двама фотографи със свои изложби в ХГ Силистра

Двама силистренски фотографи "окупираха" със свои изложби по-голямата част от първия етаж на Художествена галерия Силистра. След входа в крилото вляво е приютил своите 25 живописни творби Илия Иванов, родом от Добруджа, учил в Пловдив, живял в Париж, но в повечето години от живота си творил край реката в крайдунавския град.

За да оживеят на платната вездесъщите рибарски лодки - символ на поминък и на романтика, както и сцени от кукерската надпревара, провеждана повече от 40 години на площада на едно от най-големите български села - Айдемир, където фотограф художникът е роден. 

Негови творби могат да се видят и в ателието му на ул. "Стефан Караджа", а спомени за други изложби имаме от края на миналия век, когато е участвал с фотографии сред 100 свои събратя по снимачна камера, както и в един версинаж в регионалната библиотека с малки форми.

Изложбата бе уважена от приятели на художника, както и от властт - поздравителни адреси от областния управител Ивелин Статев и от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов.

Голи тела - на красиви млади момичета, разбира се в художествена форма представени, както и пейзажи - на стари български градове и на вечния Ирин-Пирин, влизат сред 40-те фото творби на в десния коридор на първия етаж на Галерията, представени от фотографа Йордан Йорданов, известен повече като Даньо Брадата. За разлика от своя колега, запаленият турист и колопътешественик не проведе т.нар. официално откриване на изложбата, което не пречи на никого да мине и да я разгледа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар