четвъртък, 11 октомври 2018 г.

"ОТКОГА ТЕ ЧАКАМ" - премиерна драма на ДКТ Силистра

"ОТКОГА ТЕ ЧАКАМ" - премиерна драма на ДКТ Силистра. Социална пиеса от Орлин Дяков - режисьор и автор на музикална картина в спектакъла. Сценографията е на Виолета Радкова. Участват актьорите: Татяна Цветкова - великолепна и убедителна игра като прабабата Мария - с ясна дикция и точно изразяване по авторовия текст; Иван Самоковлиев - в познат стил на интерпретатор, успяващ да бъде забележителен сценичен партньор; Илияна Крушева - чудесен дебют като наркоманката Яна; Михаил Незалзов - поздравления за завръщането на силистренска сцена; Александър Павлов, Стефан Станчев.

Театрален продуцент: Драматично-куклен театър Силистра. Премиера на 9 и 10 октомври 2018 г. Пиесата е играна и в Драматичния театър в Русе, където Мария – Татяна Цветкова, и Дончо – Иван Самоковлиев, също играят. И там сценография и костюми – Виолета Радкова.
Спектакълът е насочен към младите хора, като показва, че здравата семейна среда, българските традиции и морал са основата, на която всеки може да стъпи, за да преодолее трудностите в живота.Пиесата разглежда актуалния проблем за наркозависимостта – явление, тревожно разпространено сред юношите и дори и сред децата. Дяков е спечелил поощрение в Плевен през 2007 г. с пиесата „Откога те чакам“, поставена през 2013 г. на русенска и на гюргевска театрална сцени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар