вторник, 16 октомври 2018 г.

На пл. "Свобода" в Силистра - поход за свобода


Здравейте, БОРЦИ ЗА СВОБОДА от град СИЛИСТРА! Ето, че отново наближава Европейският ден за борба с трафика на хора - 18 октомври! За пета поредна година фондация А21 заедно с доброволци и партньори от цял свят ще предприемем градски ПОХОД в името на една свобода. 
Свобода за жертвите на трафик на хора. Правим този символичен манифест, за да покажем, че проблемът със съвременното робство продължава да е актуален и днес. Ние сме против отнемането на човешката свобода и вярваме, че ЗАЕДНО можем да сложим край на робството веднъж завинаги.

Затова днес ви каним на първия по рода си ПОХОД ЗА СВОБОДА 2018 и в гр. СИЛИСТРА, където с любезното домакинство на Български младежки червен кръст и проект "СИОН БЪЛГАРИЯ" заедно ще покажем, че всички ние сме НОВИТЕ БОРЦИ ЗА СВОБОДА.

КОГА: 20 октомври, 2018г., 11:00 часа
КЪДЕ: гр. Силистра, площад "Свобода"

Площад "Свобода" в Силистра е с това име  от преди 90 години, именуван във връзка с първото освобождение от румънска окупация, за съжаление на добруджанци, последвана от втора - до 1940 г. По ирония на съдбата, след 1944 г. има прекъсване на това име - тогава централният градски площад се нарича "Карл Маркс", но то бе възвърнато след 1990 г.


Първите 20 човека, които се регистрират на място в 10:30 часа ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще получат черна тениска на кампанията! Ще ви очакваме!
За всякакви въпроси не се колебайте да ни потърсите тук или на номер 0889 752 091.

Фондация "А21" е глобална неправителствена организация, чиято основна цел е да се бори срещу трафика на хора, с цел трудова и сексуална експлоатация. 13 от всеки 100 000 българки днес попадат в някаква схема на робство, затова нашата задача е повече хора в България да чуят за това и да се екипират със знание за превенция и предотвратяване на робството.
Повече информация на www.a21.bg.

Победителите в единствения крос
 "По стъпалата към победата" Силистра 2012 г.
Площад "Свобода" не е за пръв път трасе за състезания - тук са провеждани кросове в по-далечното минало, вкл. и крос "Добруджа" - една традиция, просъшествувала за кратко до преди десетина години. По-често са провеждани турнири по уличен баскетбол. Кросове обаче е имало в Дунавския парк - преди десетилетия с подобно начинание започваше учебният ден в Природо-математическата гимназия. Един-единствен път Ротари клуб Силистра проведе и кроса "По стъпалата към победата" към крепостта "Меджиди табия".

Няма коментари:

Публикуване на коментар