сряда, 10 октомври 2018 г.

Двама депутати в ЕС и поп певицата Михаела Филева идват в Силистра за събития на Областен информационен център

В ОИЦ Силистра бе проведена пресконференция за журналисти по покана на екипа на Ани Караджова - негов ръководител. Чрез направеното мултимедийно представяне станаха ясни много позиции относно 30-годишната история на политиката за сближаване в ЕС, в почти половината от които обект на дейности е финансиране е била и България. 

На прес срещата, която е в края на периода от съществуването на Центъра,  създаден по проект, завършващ в края на 2018 г., но предстои нов конкурс, бе получена информация за няколко събития, които ще бъдат проведени в Силистра през месеците октомври и ноември. На едното от тях ще гостуват двама депутати в ЕС, а на другото - известна поп певица.

Областен информационен център Силистра (ОИЦ) подлага на широко обществено обсъждане темата за бъдещето на Политиката на сближаване на ЕС след 2020 г. 

На 19 октомври в гр. Силистра е събитието от тип „Граждански диалог“ с участието на евродепутатите Андрей Новаков – главен преговарящ по Кохезионната политика на ЕС след 2020 г., и Емил Радев – член на Комисията по правни въпроси в ЕП.

Заедно с широка аудитория, включваща представители на местната власт от общините в област Силистра, различни институции и организации, настоящи и бъдещи бенефициенти, ще бъде дискутирано изпълнението на проекти с европейско финансиране на територията на област Силистра, както и ще бъдат потърсени препоръки към бъдещите политики на ЕС по отношение на още по-ефективното прилагане на европейските фондове в регионите след 2020 г. 

По повод инициативата е разработена и специална анкетна карта, която цели да проучи специфичните нужди и предпочитаните направления за инвестиции на местно ниво през следващия програмен период 2021-2027 г. ОИЦ-Силистра ще приобщи и младите хора към сериозната тема за Бъдещето на Европа. 

По повод Европейската година на културното наследство (2018 г.) и с посланието, че „Децата са бъдещето на Европа!“, ОИЦ-Силистра обявява Музикален конкурс на тема „Единни в многообразието“. 

Ученици от 1 до 12 клас от всички училища в област Силистра имат възможност да изявят своя талант на голяма сцена и да демонстрират чрез песни и танци богатството на европейските езици и култура. 

Експертно жури ще оцени представянето на участниците и ще отличи най-добрите в различните категории и възрастови групи. Атрактивни награди очакват победителите, а за финал на конкурсния ден и като поздрав за всички участници и гости, творческият ден ще завърши с концерт на младия талант Михаела Филева. Музикалното събитие ще се състои на 1 ноември в гр. Силистра. 

Проявите са част от националната кампания на Мрежата от Областни информационни центрове в България под надслов „Бъдеще на Кохезионната политика на ЕС“. Инициативата е посветена на дебатите за Многогодишната финансова рамка (МФР) 2021-2027 г. и регламентите за новия програмен период, заедно с отбелязването на 30 годишнината на Кохезионната политика на Европейския съюз.За допълнителна информация: Областен информационен център  Силистра, ул. „Симеон Велики” № 49, (вход към Куклен театър), тел. 086 822 012, e-mail: oic_silistra@abv.bg.

Няма коментари:

Публикуване на коментар