вторник, 30 октомври 2018 г.

Седмица на четенето в СУ "Никола Вапцаров"


От 22 до 26 октомври с множество инициативи в СУ “Никола Йонков Вапцаров бе проведена Национална седмица на четенето"Резултатите ни дадоха увереност, че децата се справят на добро и много добро ниво, но за да сме сигурни в това, трябва да продължим да работим активно, за да имаме грамотни ученици, с които да се гордеем", споделят преподавателите.

В Седмицата се включиха и най-малките ученици - първокласниците. Четвъртокласниците с голямо желание четоха приказки, рисуваха, редиха пъзели на любими приказни герои. Второкласниците се запознаха с творчеството на Джани Родари, всеки ден приемаха гости - вълшебните герои от различни приказки, като представиха пред тях и драматизация на „Най-скъпоценният плод“. 

Незабравима ще остане срещата на третокласниците с поетесата Йорданка Димитрова. Пети клас пък изготвиха постери по любими автори и с любими герои и ги изложиха във фоайето на училището. В шести и в седми клас се проведоха състезания за „Най-добър четец“ и „Най-добър редактор“. Водени от желание за изява, учениците преживяха незабравими моменти, а победителите получиха грамоти от директора на училището. 

Учениците от гимназиалния етап писаха есета за ползите от четенето и грамотността, след което се включиха в дискусия под ръководството на Лидия Петрова и Владислав Димитров и с участието на гости – доцент д-р Румяна Лебедова от Русенски университет "Ангел Кънчев" - Филиал Силистра, и журналистите Йордан Георгиев - пиар на Областна администрация, и Незабравка Кирова - кор. на в. "24 часа" и др. медии. Използвани по предназначение бяха и задачите за пети, шести и седми клас, разработени от БАН за първи път, като петокласниците работиха онлайн, а шестокласниците и седмокласниците на хартиен носител. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар