вторник, 9 октомври 2018 г.

Духов оркестър посреща зрителите на ДКТ Силистра

Градският духов оркестър на Силистра ще свири днес - 9 октомври, в 18,15 ч. пред сградата на ДКТ Силистра преди премиерата на пиесата "Откога те чакам", дело на екипа на местния театър. 

Половин час се очаква да е настроението, което ще създадат музикантите от формацията, които по принцип няколко дни в месеца изнасят концерти в Дунавски парк, отделно участват в тържествените церемонии на всички официални празници. 

Независимо че броят им постоянно намалява и в момента съставът дава тон на емоциите в празничните моменти. Начело е обикновено и на шествията по време на фестивали като танцовият за деца, песенният за шлагери и др.

От музикалната екстра - бонус към театралното пиршество, ще се възползват и зрителите, закупили билети за спектакъла с песни от репертоара на Емил Димитров, който е по същото време - 9 октомври, 19 ч., в салона на Драматичен театър Силистра.

Театралните предизвикателства продължават и в петък, когато в салона отново на големия театър гостува самодейният състав на НЧ "Й. Йовков" - град  Алфатар. От 19 ч. ще бъде играна пиесата "Юнаци с умни калпаци" на Н. Русев, носител на награди от театрални фестивали за самодейци.

На 22 октомври в Силистра гостува "Сън в лятна нощ" от Уилям Шекспир на а ДТ Търговище. Начало 19 ч. в салона на театъра. Билети на каса 2 в театъра.



И отново самодеен театър в Силистра ще има на 30 октомври и пак в салона на драмата, но в изпълнение на възпитаниците на ТС "Артистик" при ОДК Силистра, също носител на няколко награди от фестивали за ученически театър. Постановката е дело на Христо Христов. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар