четвъртък, 4 октомври 2018 г.

В Силистра предстои международна Музикално-сценична среща „Европа на крилете на песента и красотата“


В Силистра предстои да се проведе Международна музикално-сценична среща „Европа на крилете на песента и красотата“ със средства във връзка с изпълнение на Комуникационна стратегия на  Република България – Работна програма за 2018 г. (дейност 2 в приоритет 2)

Събитието е по повод инициативата „2018 година – година на културното наследство и на представянето на многообразието на етноси и култури в Европейския съюз и приносът на Република България към европейските ценности“.

В основата на събитието е Областна администрация Силистра, на която е поръчано да го проведе в партньорство с общини от областта (предложение е отправено към община Силистра, а предстоят подобни и до общините Дулово и Главиница), с народни читалища (Силистра, Дулово и Главиница), ДКТ Силистра, ОИК Силистра, Регионална библиотека и Държавен архив  Силистра, както и с художествено-творчески състави от областния град.

В предварителните намерения влизат мултимедийни презентации – за културното разнообразие и за езиците в страните от Европа, 110 години Музикално дружество „Гайда“, 120 г. Музикално дружество и хор  „Седянка“, 90 г. от рождението на диригента Ивелин Димитров – родом от Силистра и почетен гражданин, 30 г. от смъртта на композитора Хетко Николов (негови песни са изпели Лили Иванова, Маргарита Хранова и др. известни певци), ревю на народни костюми от България и от други страни, както и гостуване на състави от Румъния. 
От Европейската федерация на жертвите от ПТП (FEVR European Federation of Road Traffic Victims) на Република България е предоставен достъп до материалите за

Материалите може да се използват напълно безплатно и свободно при условие, че не се променят или премахват съществуващите лота. Изготвените постери са и във вариант на български език. Предоставен                                         е линк и за заявяване                                            на събитията
(httD.s://\\oiiddayo[remembrance.огц/submis.sions/event-submission-form/), Може да се ползва и европейското послание, с което Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия през 2019 г. се провежда под мотото „Животът не е резервна част". Посланието е приложено по-долу.
Убеден съм, че вярата прави хората по-добри. Кара ги да се обръщат към себе си и да намират верния път за запазване на собственото здраве и живот. А когато полагащ грижи за себе си, ставаш по-грижовен и към близките си, дори към непознатите. Вярвам, че още веднъж заедно можем да обединим усилията си за намаляване жертвите по пътищата на страната ни, които през 2018 г. бяха 611 загинали и 8466 ранени. Само за десетте месеца на тази година по пътищата на България загинаха 515 човека, а други 7100 бяха ранени.
__ Организирайте свое събитие и се присъединете към нас. В столицата Световният ден ще бъде отбелязан в неделя от 10:30 ч. в храм-паметника „Свети Александър Невски“.
Нека на 17 ноември сведем заедно глави пред мъката и болката на пострадалите при пътнотранспортни произшествия и нека разпространим своите послания сред близките си.

1 коментар:

  1. Може ли БЕЗ общината? Мисля,че само със средствата на обществените организации ще се получи достатъчно добре. Никакви общини,особено Силистра и Алфатар (ако и там да смениха кметицата!

    ОтговорИзтриване