петък, 5 октомври 2018 г.

В Силистра национална конференция ще бистри темата „библиотеките, буквата и бинарният код“


На 8 и 9 октомври Регионална библиотека „Партений Павлович” – Силистра с директор Даниела Недялкова реализира Национална научна конференция „Европейски хоризонти: Библиотеките – между буквата и бинарния код”. Тя се провежда по повод годината на Европейското културно наследство и под егидата на евродепутата Емил Радев, посланик на библиотеките в Европейския парламент.

В първия ден, чието начало е в 14 ч. с доклад на доц. д-р Венцислав Велев от Министерство на културата, представянето на част от 15-те разработки е в зала 13 на ХГ Силистра, а останалите са във втория ден в зала „Диоген Вичев“ на регионалната библиотека.

В предварителната програма лектори са представители на УниБИТ и на библиотеки от областите София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Шумен, Силистра (доц. д-р Илияна Горанова - Клуб на учитгеля пенсионер Иван Байчев, доц. д-р Тодорка Георгиева - Филиал Силистра на РУ „А. Кънчев“, д-р Николай Тодоров - директор на РИМ Силистра, Сезер Нихат от община Дулово), както и на Фондация НАБИС и др. Сред тях има 6 хабилитирани лица, които са и доктори на науките, както и докторанти.

Материалите, представени на научната конференция, ще влязат в сборник, чието отпечатване е финансовото съдействие на Фондация „Глобални библиотеки – България“, по чиято програма РБ „П. Павлович“ работи от преди десет години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар