петък, 8 юли 2016 г.

Балчик кани на II МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ „БЪЛГАРСКО НАСЛЕДСТВО”

СДРУЖЕНИЕ „БЪЛГАРСКО НАСЛЕДСТВО” ГРАД БАЛЧИК
II МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ „БЪЛГАРСКО НАСЛЕДСТВО”
Р.БЪЛГАРИЯ, ГРАД БАЛЧИК, ПЛ.”21 СЕПТЕМВРИ” № 5
ТЕЛ.+359+579+7 28 09;  +359+579+ 7 28 62
МОБ.ТЕЛ. 359 +899 655 249

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ
ВЪВ II МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ „БЪЛГАРСКО НАСЛЕДСТВО”,
 26 - 28 август 2016 г. в град Балчик, Република България

На него ще демонстрирате, без такса за участие, автентичен фолклор, литература, занаяти, трудове на учени и краеведи за съхраненото национално наследство – език, традиции, култура. Даваме трибуна и за художниците, които рисуват съхранения бит и обичаи на българите по света.


В Балчик предлагаме на най-достъпни цени пълен пансион /нощувка, закуска, обяд и вечеря/, която струва 48 евро за три дни. Транспортът също е за Ваша сметка.

Необходимо е да заявите до 10 август 2016 г. участието си, като посочите брой участници, колко и кои дни и какви условия избирате. Всички хотели са на Ваше разположение. На 15 деца – един ръководител пребивава безплатно. На 20 души възрастни участници – един ръководител пребивава безплатно.Това е срокът и за заплащане по банков път или в брой  на сумата за пребиваване.
                                      Банка Алианц Банк България
                                      BIC BUIN BG SF
                                      IBAN  BG 71 BUIN 9561 1000 5374 50 
                                     Сдружение “Българско наследство”                       
Сдружение „Българско наследство” град Балчик, Р България, организира форума „Българско наследство” и други  културно-масови мероприятия у нас и в чужбина.
Подробности по настаняването и цялостната организация на форума ще намерите в нашия сайт: www.bgnasledstvo.comВсички участници ще бъдат удостоени с материални и морални награди.Осигурено е безплатно посещение на ДКИ КЦ „Двореца”. Балчик, Университетската ботаническа градина и музейните обекти на Община Балчик.
                                       

          П Р О Г Р А М А

26 АВГУСТ – посрещане на участниците. 
- Репетиции на съставите по график – в НЧ „Паисий Хилендарски” Балчик от 9 - 17.ч.;

- Откриване на изложба, във връзка с конференцията. Начало 9.30 ч. във фоайето на Община Балчик
- Акад.Георги Марков открива и води конференция на тема  „100 години от края на Първата световна война за Добруджа”.  Начало: 10.00 ч. в пленарната зала на Община Балчик.
- Проф.д-р Елена Рацеева, проф.Николай Червенков, д-р Иван Думиника от Тараклийския български университет в Р Молдова откриват и водят конференция на тема, продължение от първия форум: „Етнологията на българите и начало на българската държава”. Начало: 16.00 ч. в пленарната зала на Община Балчик
- Официално откриване на Втория международен форум ”Българско наследство” на пл.”21 септември” от 18.00 ч.с програма от с.Чернооково, лауреати на Първия МФ „Българско наследство”;СК „Здравец”Балчик
Участниците са задължително с фестивалните си костюми.

 - Работна вечеря с ръководителите на съставите и официалните гости – в хотел „Балчик” от 20 ч. Обсъждане на програмата.

27 АВГУСТ – Фолклорен конкурс
- Фолклорни изяви с конкурсен характер от 9.00 – 17.00 ч. в НЧ „Паисий Хилендарски 1870” Балчик. По график. Жури с председател Галина Гавраилова;
- Откриване  на Художествена изложба във фоайето на НЧ „П.Хилендарски 1870” в 14.00 ч.
- Представяне бр.1 на списание „Форум”, издание на Сдружение „Българско наследство” Начало: 18.00 ч.

28 АВГУСТ – Конференция: „Сърца на кръстопът” – поезия на млади бесарабски българи; „България беше и остана за мене една приказка” -  представяне на бесарабския класик Петър Бурлак-Вълканов; в пленарната зала на Община Балчик от 10.30 ч. до 12.30 ч.
- Църковна служба – водосвет за участниците във Втория форум „Българско наследство”, с участието на Варненско-Преславския митрополит Йоан, свещеноиконом Стратия Александров, свещеноиконом Василий Шаган и свещеник Тодор. Начало от 16.00 ч. Храм „Св.Георги” Балчик .
- Концерт за награждаване участниците във II МФ „Българско наследство”.
Начало: 17 ч. в НЧ „Паисий Хилендарски 1870” Балчик.

Форумът се провежда под патронажа на д-р Румяна Малчева Ангелова, носител на признанието „Общественик на 2013 година” в Балчик.

Материалите за участието  в конференциите и в литературния спектакъл да бъдат до  3 000 знака, в  рамките на 6 минути прочит от самите Вас. Могат да участват учени, критици и краеведи, вещи по темите на отделните конференции.

Моля, изпратете предварително Вашия материал за участие, за да се подготви и отпечата в     бъдещо издание на сп. ”Форум”Може да участвате дистанционно като изпратите Вашите статии на някой от посочените електронни адреси. Материалите ще бъдат включени в общата презентация на форума, ще бъдат прочетени от професионален актьор и ще се отпечатат в сп.”Форум”, издание на Сдружение „Българско наследство”. 

Всичко за модулите на форума, статута, заявките за участие и пр. можете да видите в сайта ни:
www.bgnasledstvo.com
Директор на форума:   Маруся Костова   0899 65 52 49  e-mail: bgnasledstvo@abv.bg
Координатор на форума: Николай Плагов 0897 20 91 22  e-mail:nplagov_tar@abv.bg

Секретар на форума: Росица Шалтева     0898 56 87 89     е-mail: rvchaltevi@mail.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар