петък, 22 юли 2016 г.

Силистренското БСП залага за президент на бивши и настоящи лидери, както и на други знакови соцлица

В Силистра заседание на своята 23-ата конференция е провела общинската организация на БСП, на която са гласувани предложенията за президент на Република България от името на левицата и коалиционните й партньори.

Така става ясно, че от името на сърцето на Крайдунавска Добруджа се залага на настоящия партиен лидер Корнелия Нинова, както и на двама негови предшественици: Михаил Миков и Жан Виденов. И още: на настоящия омбудсман Мая Манолова, на дългогодишната евродепутатка и бивша телевизионна водеща Илиана Йотова, на почти несменяемия от 1990 г. депутат Янаки Стоилов, на безпартийния бивш депутат академик Андрей Пантев, както и на социолога проф. Михаил Мирчев, който бе кандидат на БСП за кмет на София на последните местни избори през 2015 г.

От фейсбук страницата на БСП разбираме, че също тези дни в Силистра е било проведено заседание на Областния съвет на БСП в новия му състав, за да бъде (пре)избран за председател настоящият общински лидер Георги Кирилов - общински съветник в Общински съвет Силистра. За негови заместници са избрани Данаил Николов - общински лидер на Тутракан и тамошен председател на Общинския съвет (сектор "Местни политики") и Светлана Великова от ОбС на БСП Силистра (сектор "Партийна дейност").

Очаква се на 30 юли на историческата поляна под връх "Бузлуджа" над 400 социалисти и симпатизанти на БСП от областта да вземат участие в националния митинг-събор, на който БСП ще чества 125 години от създаването на социалистическото движение в Българиа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар