петък, 22 юли 2016 г.

Специална награда за силистренския поет Ивайло Терзийски от интерфестивала "Славянска прегръдка"

Назаем от профила на  Николинка Николова във Фейсбук.
В едно знаково място за славянската писменост – Двора на Кирилицата в гр. Плиска – бе финалната вечер на Десетия международен фестивал на поезията „Славянска прегръдка”. Сред наградените е поетът от Силистра ИВАЙЛО ТЕРЗИЙСКИ, на когото бе отредена специалната награда на Съюза на българските писатели. 


Голямата награда "Летящо перо" е за Владимир Бояринов от Русия. Наградата "Сребърно летящо перо" е за Зоран Радиславлевич (Сърбия), Георги Николов (България) и Едуард Акулин (Беларус).  Специалната награда на Синдиката на българските учители – за Силвия Бенкович-Ператова (от Хърватия). Специалната награда на КК "Албена" (ваучер за 7 дни отдих в комплекса) – за на Максим Замшев (от Русия). 

Специалната награда на Фндация "Устойчиво развитие за България" (ваучер за 7 дни отдих в СОК "Камчия") – за Предраг Белошевич  от Република Сръбска. Специалната награда на Икономически университет – Варна – за Алекси Врубел  от Великобритания.
Две отличия "КАВАЛЕР НА ЧЕСТТА": за Карен Алексанян – създател и пазител на Двора на Кирилицата, и за Младен Станев – сподвижник и радетел на славянството, осъществил редица паметници по света и в България в прослава за Кирилицата и на заслужили дейци на славянството.

На 27 юли отново в Двора на Кирилицата е друго събитие, посветено на годишнина от Св. Климент Охридски.

Няма коментари:

Публикуване на коментар