сряда, 13 юли 2016 г.

Фолклор, театър, рок, опера и дервиши в тазгодишния "Огнен Дунав" в Тутракан

Назаем от www.kmeta.bg: 
Четвъртото издание на Джулай Морнинг в Тутракан вече е история и общината вече подготвя следващото голямо събитие. Ден след като стана "Кмет на месеца", тутраканският градоначалник д-р Димитър Стефанов разкри, че подготвят запомнящ се пореден фестивал, известен „Огненият Дунав", който ще забавлява гостите в продължение на 4 дни.
В. Тутракански глас
Началото е 27 юли с балета „Зорба  Гъркът" на Националната опера и балет, който е игран само в пет областни центрове в страната и по една щастлива случайност - и в Тутракан". Втората вечер - 28 юли,  е посветена на фолклора: гостуват фолклорни ансамбли от Чили, Гърция и дервишите от побратимения град Чорлу, Турция. Третата вечер - 29 юли, е за младежите и е посветена на поп и рап музиката: дуетът Румънеца и Енчев, мелъди рок с една млада софийска група, която ще подгрее, и накрая е големият концерт на Кен Хенсли. На четвъртия ден – 30 юли, който всички наричат „Огненият Дунав" ще се проведат много и интересни събития – състезания по преплуване на р. Дунав, по гребане, улов на риба.
Ще има и състезание по приготвяне на най-вкусна рибена чорба. Концертната част също е от класа – подгряващата група ще бъде „Конкурент". Кметът каза още: "Ще приключим с концерт на Джо Лин Търнър, бившият вокалист на „Дийп Пърпъл" и „Рейнбоу"."
Неотменна част на празника е огнено-лазерното шоу. През седмицата ще тече и традиционният пленер с известни български художници. В последния ден от празничната седмица ще бъде открита изложба на картините, които те ще нарисуват тогава. И още една изненада – на 26 юли актрисата  Искра Радева и нейни колеги представят френската любовна комедия "Лудории в съботната вечер".

Няма коментари:

Публикуване на коментар